Izvor: Tanjug
25.08.2021 u 19:34
0

PUPOVAC: Demokratska i proustaška Hrvatska „vode bitku“

 Poslanik u saboru i predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac je danas u Gruborima rekao da se ispod društvene površine vodi bitka između toga šta je današnja demokratska Hrvatska i toga šta je proustaška Hrvatska i njeno integrisanje u današnju Hrvatsku, kao nasleđe.

VAŽNO:

EKSKLUZIVNO DUŠKO KORNJAČA ZA HAPPY TV: Hvala predsedniku na odbrani! Ovo nije napad samo na mene – već NAPAD NA SRBIJU I VUČIĆA!

ZORAN RADOJIČIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Apelujem na mlade ljude da se obavezno vakcinišu!

DANAS ISPLATA OD 600 EVRA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 25. AVGUST: U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno sa kišom!

Pupovac je to rekao osvrnuvši se na aktuelnu raspravu o promeni krivičnog zakona kojim bi se zabranila upotreba tog pokliča u hrvatskom javnom prostoru i dodao:

„To je bitka koju treba voditi, a zato su nam potrebni mediji, škole, javni autoriteti, kao i vlada, sabor i predsednik Republike, ne samo sudovi i krivično zakonodavstvo““, rekao je Pupovac na komemoraciji u Gruboru, preneli su hrvatski mediji.

Jevrejska opština i pripadnici sranaka manjina u Hrvatskoj pokrenuli su inicijativu za izmenu krivičnog zakona koji bi potpuno zabranio upotrebu ustaškog pokliča „za dom spremni“.

Za sada je izvesno da će se o toj inicijativi razgovarati u septembru, što su potvrdili premijer Andrej Plenković i predstavnici Jevrejske opštine.

Plenković je, međutim, sinoć rekao da taj ustaški poklič ni danas nije dozvoljen.

„Mi ćemo o tome razgovarati, ali to je već sada nedopušteno“, rekao je premijer odgovarajući na pitanje novinara da li će biti izmenjen krivični zakon radi potpune zabrane upotrebe ZDS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter