Izvor: n1
03.06.2024 u 16:40
0

PUPOVAC JASNO OBJASNIO: Domovinski pokret je antimanjinska, antidemokratska i antisrpska opcija

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac komentarisao je novu hrvatsku Vladu i istakao da Domovinski pokret nije "dobra iskaznica" za formiranje većine u Evropskom parlamentu, jer da je tako bilo u vreme pregovora sa EU, Hrvatska bi još bila pred vratima .

„To podseća na razdoblja pre Drugog svetskog rata u kojima se išlo po sistemu kompromisa s onim što je volja naroda pa je onda završio s projektom koji je raspalio mržnju, nasilje, doneo rat i užasne ratne zločine. Ja se ne bih igrao s tim, a ni s tim da Domovinski pokret može biti karta s kojom se može otići u Evropsku uniju jer da je tako bilo u vreme pregovora s Evropskom unijom, mi Evropske unije ne bismo videli, stajali bismo pred vratima“, rekao je Pupovac.

Pupovac je gostujući na zagrebačkoj N1 TV rekao da ako neko misli da se s njima može proći na vrata evropskih institucija, onda je to, kako je, naveo, „poraz Evropske unije, ali i poraz Hrvatske”.

“Politika koje se zagovara iz redova Domovinskog pokreta je antimanjinska, antidemokratska i u konkretnom smislu antisrpska. Ona predstavlja ozbiljnu pretnju ustavnim i demokratskim vrednostima”, naveo je Pupovac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter