Izvor: Srbija Danas
19.07.2021 u 14:11
0

RAKOVIĆ: Krivokapićev Temeljni ugovor je VELIKA PREVARA

Potpisivanje Temeljnog ugovora sada je dalje nego ikada.Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je iz „svog“ novog predloga Temeljnog ugovora izbacio činjenicu o istorijskom kontinuitetu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, izjavio je istoričar Aleksandar Raković.

S tim u vezi, kazao je Raković, potpisivanje Temeljnog ugovora sada je dalje nego ikada.Krivokapić očito ima nameru da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom kao institucijom koja je u Crnoj Gori prisutna od vremena Kraljevine SHS, a ne od 1219. kada je Sveti Sava osnovao Zetsku episkopiju -Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je sve u vezi sa novim Krivokapićevim Temeljnim ugovorom ocenio „velikom prevarom“.

– Desilo se nešto što nismo verovali da bi moglo da se desi tim pre što su nas uveravali da je Krivokapić sigurna ruka za potpisivanje Temeljnog ugovora i donošenje izmenjenog zakona o slobodi veroispovesti – reka je Mandić i dodao da je upravo zbog toga pokrenut proces promena u Crnoj Gori.

– Ovo je velika škola za srpski narod, političare, ali i one koji su predložili Krivokapića za nosioca izborne liste – rekao je Mandić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter