Izvor: Telegraf
28.11.2021 u 15:58
0

SEKIROM NASRNULA NA SOCIJALNE RADNICE: Tinejdžerka razbila stakla na autu

U mestu Kotoribi u Međimurju 16-godišnjakinja je nasrnula sekirom na dve radnice Centra za socijalni rad.

Prema nezvaničnim informacijama, incident se dogodio u petak prilikom smeštaja maloletne dece.

Kako se navodi, 16-godišnjakinja je nasrnula sekirom na dve socijalne radnice od 26 i 46 godina, koje su uspele da pobegnu.

Na službenom vozilu kojim su radnice Centra stigle u naselje razbijeno je staklo.

Policija istražuje slučaj nasilja prema službenom licu i oštećenja tuđe stvari, za šta će podneti prijave Državnom tužilaštvu za omladinu.

– Ovo je rezultat ovako zastarelog, pogrešno postavljenog sistema koji ne štiti decu, gde stručni radnici već decenijama kompenzuju nedovoljno stručnih radnika, nedovoljno smeštajnih kapaciteta, kapaciteta za rad na terenu i nikad uspostavljenu kvalitetnu međuresornu saradnju na zaštiti dece i ranjivih grupa stanovništva – komentar je jedne socijalne radnice koja je pozvala kolege da se aktivno uključe u kampanju „Stop gaženju socijalnih radnika“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter