Izvor: Blic.rs
01.09.2020 u 13:51
0

„ŠKOLE NISU POSEBNO RIZIČNE“ Decu iz različitih razreda treba IZOLOVATI jedne od drugih

Uz poštovanje svih mere čiji je cilj sprečavanje širenja zaraze korona virusa u Srpskoj, škole mogu da budu apsolutno sigurne, poručuje epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS Jela Aćimović.

Ona naglašava da škole moramo da posmatramo kao mesto koje nije posebno rizično, piše Srpskainfo.

– To su mesta kao i bilo koja druga, a koja, uz poštovanje mera, mogu da budu apsolutno sigurne. Samo je bitno da se ispoštuje sve ono što je potrebno, kako bi se sprečilo širenja zaraze – ističe Aćimovićeva.

SAZNAJTE I OVO…

BRNABIĆ: „U naredne dve nedelje moramo da izolujemo sve slučajeve da bismo videli kakve nam efekte daje polazak u školu…“!

MINISTAR LONČAR ISTIČE: Biće zbrinuti oni koji su do sada čekali zbog korone!

MINISTAR PRIVREDE POSETIO PEŠAKA KOGA JE ZAKAČIO RETROVIZOROM: Izrazio žaljenje zbog incidenta!

JAKA EKSPLOZIJA ODJEKNULA JUTROS! BOMBAŠKI NAPAD: Napadač SAMOUBICA se razneo na RASKRSNICI!

DOKTORKA DARIJA POZVALA DA BUDEMO ODGOVORNI: Kršenje pravila i nepoštovanje mera i discipline moglo bi da pokrene lavinu!

Upozorava da je neophodno da deca iz jednog razreda budu izolovana od ostale dece.

– Kritične tačke su ulazak i izlazak iz škole, a svaka treba da ima nekoga ko je zadužen da vodi računa o fizičkoj distanci. Imamo informacije da je pojačan i nadzor i u javnom prevozu. Nadamo se da će ova školska godina teći bez prekida – naglašava Aćimovićeva.

Prema njenim rečima, spremno smo ušli u školsku godinu, a svi imamo ulogu da bi ona bila sigurna.

– Tu mislim na učenike, nastavnike, roditelje, menadžment škola. Međutim, nije dovoljno sprovoditi mere samo u školi, nego i u celoj zajednici – poručuje Aćimovićeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter