Izvor: Tanjug
08.02.2021 u 22:28
0

Slovenija najavila manji broj svojih vojnika u Kforu

Slovenački ministar odbrane Matej Tonin i načelnik Generalštaba, general-major Robert Glavaš posetili su danas slovenačke trupe koje trenutno služe u NATO misiji Kfora na KiM i najavili da će Slovenija smanjiti broj vojnika u misiji zbog preraspodele snaga.

NAJVAŽNIJE DANAS

KORONA NE JENJAVA, SITUACIJA GORA: Skoro 2.000 zaraženih!

NEDELJKOVA ODBRANA ŠOKIRA: „Miloš bi možda bio živ da su lekari brinuli“

VEČERAS U ĆIRILICI: Mafija više neće vladati Srbijom (21 čas Happy TV)

-Slovenija planira da donekle smanji svoj doprinos Kforu, jer će deo njenih trupa na Kosovu biti premešten u Bosnu i Hercegovinu i druge misije EU -rekao je Tonin komandantu Kfora, general-majoru Franku Federičiju, saopštilo je slovenačko ministarstvo odbrane.

Kako prenosi agencija STA, slovančaki ministar je potvrdio da će uprkos tome Kfor ostati najvažnija i ključna misija za Sloveniju, jer će više od polovine slovenačkih vojnika stacioniranih u inostranstvu i dalje služiti u misiji.

PROČITAJTE JOŠ

DAČIĆ NA HAPPY TELEVIZIJI: Nije mafija tražila podršku od Narodne bibiloteke (VIDEO)

Belivuku OKREĆU LEĐA! Za OVAKAV STATUS članovi njegove ekipe mogli bi da propevaju!

MARATONSKI! Lajović izbacio Ukrajinca posle pet setova

Još nije poznato koliko će slovenačkih vojnika koji služe u Kforu biti premešteno.

Trenutno ih na KiM ima nešto više od 250, smeštenih na tri lokacije, navodi agencija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter