Izvor: Tanjug
14.11.2021 u 15:50
0

SNAŽNO NEVREME POGODILO HRVATSKU: Pala ogromna količina kiše i potopila ulice i trgove u Hvaru!

Ogromna količina kiše danas je za kratko vreme potopila hvarske ulice i trgove, izazvala odrone, poplavila i neke objekte.

Kako javljaju mediji, more je zbog bujica u Hvaru poprimilo smeđu boju.

Za samo sat vremena u gradu Hvaru palo je 90 litara kiše po kvadratnom metru, a poslednja 24 sata preko 120 litara, što je više od prosečne količine padavina koja padne u novembru.

PROČITAJTE JOŠZemljotres umerenog intenziteta sa epicentrom kod Petrinje!

– Imamo dosta problema sa padavinskim vodama. Garaže nam plivaju, sve je puno vode- kazao je za medije komandant Dobrovljnog vatrogasnog društva Hvar Nikola Škare.

– Pumpamo bez prestanka, a kiša ne prestaje. Problem je i to što su telefoni u kvaru, obavestili smo i policiju o tome- dodao je on.

Osim obilnih padavima, u Hvaru je problem jaka grmljavina zbog čega je stradalo dosta elektronike.

PROČITAJTE JOŠErdogan stiže u Podgoricu da podrži turske fudbalere

Udari munja izazvali su značajnu materijalnu štetu jer su pregoreli brojni električni uređaji, a deo područja ostao je bez telefona.

Oko 14:15 vatrogasci su požurili na intervenciju na predeo Križni rat gde je udar munje izazvao požar krovišta porodične kuće.

Kako je za  medije kazao komandant hvarskih vatrogasaca, Nikola Škarpa, intervencija je u toku, a prema prvim informacijama niko nije povređen.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter