Izvor: Tanjug
04.09.2021 u 13:24
0

Spomen područje Garavice: Obeleženo 80 godina od stradanja Srba

 U spomen-području Garavice, kod Bihaća, obeleženo je 80 godina od stradanja Srba, žrtava ustaškog zločina u tom mestu 1941. godine.

PROČITAJTE JOŠ: Institut za medije Crne Gore: Pozivamo novinare i urednike medija da POŠTUJU ETIČKI KODEKS

Parastos ubijenim služilo je sveštenstvo Eparhije bihaćko-petrovačke, a potom su u spomen-području položeni venci i cveće.

Obeležavanju su prisustvovali srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.

Prisustni su bili i srpski predstavnici u institucijama BiH, predstavnici viš lokalnih zajednica, Trećeg pešadijskog puka, SUBNOR-a Srpske, nevladinih organizacija i udruženja od javnog interesa proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog, kao i Odbora „Garavice 1941“ i Udruženja građana „Una“ i potomci stradalih.

VAŽNO:NASILNO UŠLI U ZGRADU TELEVIZIJE: Antivakseri demonstranti u Sloveniji upali u zgradu državne televizije

Obeležavanje je organizovao Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova vlade Republike Srpske.

Garavice, mesto udaljeno dva i po kilometra od centra Bihaća, predstavlja jedno od najvećih stratišta srpskog naroda u NDH.

Prema engleskim obaveštajnim podacima, na širem području Bihaća ubijeno je između 14.000 i 14.500 ljudi, dodaje se.

Početkom Drugog svetskog rata 1941. godine, ustaše su u Garavicama ubile više od 12.000 srpskih civila, a među žrtvama je bio i veliki broj dece.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter