Izvor: Tanjug
19.07.2021 u 16:32
0

SRBOFOBIČNI VANDALIZAM U BIH: Borenović postavlja pitanje ko ruši znakove na ćirilici

Iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH najavili su formiranje radne grupe koja će obići teren i napraviti analizu o uništavanju saobraćajnih znakova na ćirilici u Hercegovini.

Na ovu pojavu, ukazao je Branislav Borenović (PDP), zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH i nazvao je „srbofobičnim vandalizmom“.

VAŽNO

PREMIJERKA SRBIJE I DANAS I SUTRA GOSTUJE U SAD: Očekuju se nove investicije!

LAZANSKI: BRUKA ZA CRNU GORU odbili zahtev Srbije da se oružje za našu zemlju dopremi preko luke Bar

NASTAVAK DIJALOGA U BRISELU:Vučić i Kurti sa Boreljom i Lajčakom!

VESIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU NA TV HAPPY: Oduzeti licence svima koji su krivi za urušene zgrade na Vračaru!

Kaže da se isto dešava i na putevima prema Neumu, da se dodaje i slovo „U“, čime se veliča ustašluk.

Borenović je u parlamentu rekao da su ga kontakltirali mnogi građani zabrinuti ovom pojavom u Zapadnohercegovačkom, Hercegovačko-neretvanskom i Livanjskom kantonu.

„Neverovatno je da je čak u pojedinim naseljima, opštinama i gradovima u ova tri kantona verovatno lokalna vlast prelepila ćirilićne nazive i na taj način pokazala svoj odnos prema zvaničnom službenom pismu u ovoj zemlji, koje je obavezno da se koristi. Verujte da je ovo pitanje koje mnogi ljudi i građani s pravom postavljaju i zato očekujem od vas jedan konkretan, adekvatan odgovor, kako bismo išli u pravcu rešavanja nečega što izaziva jedan ozbiljan problem kod ljudi“, naveo je Borenović, preneo je sarajevski portal Klix.

Ministarstvo prometa odgovorilo je Borenoviću da je ovo pitanje u nadležnosti Vlade FBiH, kantonalnih vlada i preduzeća koja upravljaju putevima, ali su, uprkos tome, rekli da će se angažovati.

A, analizu će poslati entitetskim ministarstvima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter