Izvor: Tanjug
25.08.2021 u 16:44
0

STEČAJ „PRED VRATIMA“: Slobodna Dalmacija Print zbog dugovanja prestaje sa radom

 Trgovački sud u Splitu je zakazao za 23. septembar ročište na kojem će se odlučivati o predlogu za otvaranje stečaja nad štamparijom Slobodna Dalmacija Print u Dugopolju, u kojoj su krajem prošle godine utvrđena neizvršena plaćanja od oko 630.000 kuna (84,1 hiljada evra).

VAŽNO:

EKSKLUZIVNO DUŠKO KORNJAČA ZA HAPPY TV: Hvala predsedniku na odbrani! Ovo nije napad samo na mene – već NAPAD NA SRBIJU I VUČIĆA!

ZORAN RADOJIČIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Apelujem na mlade ljude da se obavezno vakcinišu!

DANAS ISPLATA OD 600 EVRA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 25. AVGUST: U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno sa kišom!

Sudsko rešenje je usledilo nakon obustave skraćenog stečaja sredinom aprila jer je Ministarstvo finansija, koje potražuje nešto više od 7.000 kuna (oko 935 evra), u svom predlogu navelo da Slobodna Dalmacija Print raspolaže imovinom koja je dovoljna za izmirenje kako prethodnog, tako i otvorenog stečajnog postupka, prenosi Hina.

Novinski izdavač Hanza Media je takođe krajem januara predložio Trgovačkom sudu u Splitu otvaranje stečaja nad Slobodnom Dalmacijom Print, nakon što je Finansijska agencija (Fina) utvrdila krajem 2020. godine neizvršenje obaveze plaćanja u periodu dužem od 120 dana u ukupnom iznosu od 634.147 kuna (oko 84,7 hiljada evra).

Trgovačko društvo Slobodna Dalmacija Print, osnovano u septembru 2007. s osnovnim kapitalom od 10,55 miliona kuna (1,4 miliona evra), registrovano je za izdavačku delatnost, štampanje časopisa i drugih periodičnih publikacija, knjiga, itd.

Vlasništvo nad štamparijom su imali medijska kompanija Slobodna Dalmacija i većinski vlasnik Stipe Mađor, a krajem 2015. firmu je preuzeo preduzetnik iz BiH Ante Suton.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter