Izvor: Novosti
12.03.2022 u 11:11
0

Stigli rezultati istrage pada drona u Zagrebu: Poznato odakle je letelica krenula

Prema prvim rezultatima istrage, letelica koja je u četvrtak uveče pala u Zagreb je u vlasništvu ukrajinske vojske, a sve do glavnog grada Hrvatske došla je zbog greške u navigacijskom sastavu.

Naime, kako prenose hrvatski mediji, TU-141 pripada ukrajinskoj vojsci. Reč je o letelici koja je teška više od šest tona i duža od 14 metara. Raspon krila joj je oko četiri metra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema prvim rezultatima istrage, letelica je poletela s aerodroma Vinica na zapadu Ukrajine s mobilnog lansera, otprilike 100 kilometara jugoistočnije s područja pod Kijeva.

Ranije su se oglasile i rumunske i mađarske vlasti jer je letelica ušla i u njihove vazdušne prostore. Rumunske vlasti saopštile su da je letelica bila samo tri minuta u njihovom vazdušnom prostoru zbog čega nisu stigli da reaguju, te da je došla iz Ukrajine i nastavila prema Mađarskoj.

Hrvatski portal 24sata saznaje da je letelicu rumunski radar presreo nedugo nakon što je napustila vazdušnu luku i nastavio da prati „niski i brzi objekt“.

Oko 23 sata letelica je pala u Zagreb, u blizini studentskog doma Stjepan Radić na Jarunu. Prema prvim rezultatima istrage, letelica je u glavnom gradu Hrvatske završila zbog greške u navigacijskom sistemu koji je, prema dostupnim podacima, proizveden 1981. ili 1982. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter