Izvor: KURIR
09.08.2024 u 15:47
0

STIŽE PAKAO: Crveni alarm na snazi, očekuju nas ekstremne temperature

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je za subotu, 10. avgust crveni alarm za toplotni talas - izuzetno opasno vreme za Dubrovačku i Riječku regiju, dok je narandžasti alarm - opasno vreme izdao za Kninsku i Splitsku regiju.

U Riječkoj regiji DHMZ sutra očekuje maksimalnu temperaturu veću od 35 stepeni, a minimalnu veću od 23 stepena.

U Dubrovačkoj regiji DHMZ sutra očekuje maksimalnu temperaturu veću od 33 stepeni, a minimalnu veću od 26 stepeni.

OD KOMUNISTIČKOG AERODROMA DO NATO BAZE: Raspoređeni bombarderi za nuklearno oružje

„Preduzmite mere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, decu i starije. Postupajte prema savetima datim od strane nadležnih tela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama“, upozorio je DHMZ.

Crveno upozorenje za toplotne talase DHMZ je izdao i za nedelju, ponedeljak i utorak, od 11. do 13. avgusta, za Riječku, Dubrovačku i Splitsku regiju.

Za utorak, 13. avgust, crveno upozorenje DHMZ je izdao i za Karlovačku i Kninsku regiju.

Direktorat civilne zaštite MUP-a RH savetuje vozače da izbegavaju putovanja u najtoplijem delu dana i da na put ne kreću bez vode.

„Važno je konstantno unositi tečnost, a ne tek kad se pojavi osećaj žeđi. Dehidracija predstavlja ozbiljnu opasnost za zdravlje u danima kada su veoma visoke temperature, a pojačano znojenje dovodi do gubitka vode koju je potrebno nadomestiti“, ističe Direktorat civilne zaštite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter