Izvor: vijesti. me
28.08.2023 u 11:18
1

TOPI SE SPAJIĆEVA PODRŠKA: Još jedna stranka u CG odriče podršku Milojku Spajiću

Nakon Alternative i Ujedinjena poručila da neće podržati novu vladu, njen lider Goran Danilović istakao da imaju jedan mandat, ali i jedan obraz... "ZBCG je, kao i mnogo puta do sada, pogrešila u političkoj proceni", kaže Miloš Bešić.

Mandatar i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, za sada, za formiranje nove vlade ima podršku 42 poslanika, iako se on nadao da će dostići brojku od barem 44, jer je Ujedinjena Crna Gora juče zvanično potvrdila da neće podržati njegov predlog.

EKSPLOZIJA U HRVATSKOJ: Poginuli muškarac i žena, jedna osoba teško povređena

Prethodno je i drugi koalicioni partner PES-a, Alternativa Crna Gora, saopštio da ne može podržati vladu kojoj bi, kako su kazali, ključni konstituent bila Bošnjačka stranka (BS). Spajić je u subotu veče nakon sednice Glavnog odbora rekao da za novu vladu očekuje podršku 44 poslanika. To je, kako je precizirao, ona većina koja ga je podržala za mandatara – Demokrate, Socijalistička narodna partija, BS, Hrvatska građanska inicijativa, Ujedinjena Crna Gora, CIVIS, PES i albanske partije, uključujući i Demokratsku uniju Albanaca koja je bila na listi Demokrtske partije socijalista.

Građanski aktivista Stefan Đukić primjećuje da trenutni predlog mandatara više nije trenutan, nakon što je lider UCG Goran Danilović rekao da na neki način povlači svoju podršku, a to možda i urade neke druge partije koje su na izbore išle u koaliciju sa PES-om.

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije ZBCG Andrija Mandić odgovorio je juče Spajiću i optužio ga da “pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana”.

Mandić je ponovo pozvao predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, koji je zamenik lidera PES-a, da razjasni situaciju u vezi sa mnogim temama uključujući i dodjelu mandata Milojku Spajiću. “Kako se čulo nakon Glavnog odbora PES-a, koalicija Za budućnost CG ne može u vladu zbog nedostatka iskrenosti: u našu iskrenost se sumnja, a u Mehmeda Zenku, sa liste DPS, ni najmanje. Spajiću se posebno dopada iskrenost Bošnjačke stranke, koja je zaista iskreno i u punom kapacitetu radila da Milo Đukanović pobedi, a da izgubi Jakov Milatović, kao kandidat pobednika izbora od 30. avgusta”, naveo je Mandić u saopštenju.

Stefan Đukić podsjeća da sukob na relaciji ZBCG – PES postoji jako dugo, naročito ako se ova druga partija veže za ime Milojka Spajića.

“Ako to učinimo, videćemo da taj sukob traje od decembra 2020. godine i da maltene nikad nije prestajao. Zato zaista ne razumem toliko čuđenje da nisu uspjeli da nađu zajednički jezik i da nisu imali poverenja jedni u druge kada se radilo o neformalnim idejama i obećanjima za formiranje naredne vlade”, kazao je Đukić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “TOPI SE SPAJIĆEVA PODRŠKA: Još jedna stranka u CG odriče podršku Milojku Spajiću”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter