Izvor: Tanjug
08.11.2021 u 19:04
0

U Sarajevu proglašeno vanredno stanje zbog poplava!

Vlada Kantona Sarajevo proglasila je danas na vanrednoj sednici elementarnu nepogodu na tom području, izazvanu poplavama i obilnim padavinama, pootvrdio je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Odluka je doneta na predlog Kantonalnog štaba civilne zaštite, nakon što su opštine Ilijaš i Vogošća proglasile stanje prirodne nesreće, kao i opština Ilidža za područja MZ Donji Kotorac, Butmir, Otes, Osijek, Blažuj i Vreoce.

PROČITAJTE JOŠSnažan zemljotres pogodio Hrvatsku!

Forto je rekao da je odlukom aktiviran celokupan sistem u Kantonu Sarajevo i stavljen na raspolaganje Kantonalnom štabu civilne zaštite.

Kako je naveo, omogućeno je i aktiviranje namenskih sredstva za pomoć stanovnicima u nevolji.

– Tri pogođene opštine su reagovale, a zašto neke nisu, poput Novog Grada, ne znam- istakao je Forto.

PROČITAJTE JOŠDRAMA KOD ZENICE: Dvojica radnika upala u reku!

To znači da Kantonalni štab civilne zaštite preuzima potpunu kontrolu i komande nad svim službama civilne zaštite, pravnim subjektima i javnim preduzećima.

Kanton Sarajevo su u petak pogodile poplave usled obilnih padavina koje su trajale ceo dan i noć.

Izlile su se reke Bosna, Željeznica i Tilava, a najgore je pogođeno područje opštine Ilidža.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter