Izvor: index.hr
05.01.2020 u 15:14
0

U SLAVONIJI NAJMANJI ODAZIV! Milanović izvređan, incident i u Osijeku!

Hrvatski birači odlučuju hoće li u idućih pet godina na čelu države imati predsednicu ili predsednika, Kolindu Grabar-Kitarović (HDZ) ili Zorana Milanovića (SDP).

Birališta su otvorena u 7 sati ujutro, a tok izbornog dana moći ćete pratiti na medijima.

Pravo glasa ima 3.860.000 birača u Hrvatskoj i inostranstvu, gotovo 5.400 više u odnosu na prvi izborni krug. Broj prethodno registrovanih, verovatno ljudi koji odlaze na zimovanje u inostranstvo, porastao je za oko tri hiljade, privremeno upisanih, dakle onih koji unutar Hrvatske menjaju mesto za glasanje je oko 4000 više… Kao i u prvom krugu, birači će moći glasati na ukupno 6.533 biračka mesta, u Hrvatskoj ih je 6.409, u inostranstvu, odnosno u 47 država, 124, od čega trećina (44) u Bosni i Hercegovini.

Birališta se zatvaraju u 19 sati, nakon čega će odmah biti objavljene izlazne ankete, dok će prvi nepotpuni rezultati biti objavljeni u 20 sati. Od 20 nadalje će se rezultati osvežavati svakih 5 minuta, a sve ćete uživo, kao i javljanja iz stožera kandidata.

DIP je zabelezio i jedan značajniji incident, o kojem je „Državno izborno povjerenstvo“ izvestilo ministarstvo policije.

Dogodilo se na biračkom mestu u Osijeku, na kojem je došlo do remećenja javnog reda i mira i verbalnog napada birača na jednu od članica biračkog odbora.

Policija je intervenisala i pokrenula optužni predlog za remećenje javnog reda i mira, kazao je Slaven Hojski, član Državnog izbornog povjerenstva.

Zoran Milanović, hrvatski političar i pravnik, je danas glasao na biralištu OŠ Petra Zrinskog. Dok je izlazio s birališta, neki čovek ga je verbalno napao. Kako smo naknadno doznali, radi se o Branimiru Joviću, koji je po zanimanju advokat.

-Ne može mene nitko maknuti, komunjara da me makne? Lažu vas svi, gospodo. On je komunista, komunjara. Šta koga briga, mene briga? Evo ga, evo vam komunjara, laže vas, na kraju se otkrilo da je komunjara. Birajte ga, birajte ga, vikao je muškarac.

Milanović mu je prišao i pokušao da mu pruži ruku, na što je ovaj vikao:

– Meni daješ ruku, a predsednici nisi dao. Milanović je na to komentarisao da će zvati policiju.

Ovo nije slučajno, ovo je poslano, ali je kasno. Ovakvi huligani me ne mogu zaustaviti. Važno je da baš svako izađe na izbore. Ovi izbori nisu obračun, kazao je Milanović nakon incidenta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter