Izvor: Informer
30.09.2021 u 09:53
0

UHAPŠEN FIKRET ABDIĆ!

Fikret Abdić zvani Babo uhapšen je na osnovu Interpolove crvene poternice, koja je raspisana na zahtev Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

Pripadnici SIPA-e su saopštili Abdiću zbog čega ga privode te ga ljubazno pozvali da krene s njima do Regionalnog ureda u Banjaluci. Iz Laburističke stranke su kazali da su Fikreta Abdića uhapsili na njegov 82. rođendan, a snimak privođenja su snimali članovi njegove porodice.

PROČITAJTE JOŠ: MINISTAR VULIN U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Oni koji ćute o „velikoj Albaniji“ treba da ćute i kada Srbi zajedno donose odluke

Abdić i njegov sin terete se za sklapanje fiktivnih ugovora o zajmu i sporazuma o prijenosu prava vlasništva, a ukupna počinjena šteta, prema optužnici, iznosi gotovo dva miliona kuna.

PROČITAJTE JOŠ: Preko prelaza se može samo peške: 11. DAN PROTESTA NA JARINJU!

Vrhovni sud Hrvatske u decembru 2019. godine je prihvatio je žalbu državnog tužilaštva i ukinuo presudu Županijskog suda u Rijeci prema kojoj je preduzetnik, političar i osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić bio oslobođen optužbi za počinjenje krivičnog dela zloupotrebe položaja i vlasti.

Fikret Abdić i njegov sin Ervin Abdić terete se za krivična dela zloupotrebe položaja i vlasti, te pomaganje u zloupotrebi položaja i ovlašćenja i omogućavanje drugome sticanja protivravne imovinske koristi.

Fikret Abdić tereti se da je 2001. fiktivno pozajmio Agrokomercu 600.000 kuna, a zatim je, pošto novac nije vraćen, preuzeo nekretninu firme – vilu u Voloskom vrednu 1,9 miliona kuna. Takođe se tereti da je 2005. opunomoćio sina, iako to nije smeo jer više nije bio direktor jedne od Agrokomercovih firmi, da potpiše ugovor o kreditu sa založnim pravom na četiri građevine i dvorište u riječkoj četvrti Kozali. Obojica su se na početku suđenja izjasnila da se ne smatraju krivima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter