Izvor: Blic.rs
17.10.2020 u 10:01
0

VELIKI NOVAC ULOŽEN U OBRZOVANJE: IZBOROM KADRA SVI NEZADOVOLJNI

Javni izdaci za obrazovanje u Bosni i Hercegovini iznose 3,9 odsto bruto domaćeg proizvoda ili oko 1,3 milijardi KM godišnje, dok izborom kadra na tržištu niko nije zadovoljan.

Agencija za statistiku BiH objavila je poslednji podatak o izdacima u obrazovanje za 2018, po kojima se najviše izdvaja u osnovno obrazovanje, koje je i obavezno oko 334 miliona evra, piše Srpskainfo.

SVE O SPORTU

ŽELEZNIK DOČEKUJE CRNO-BELE: Šćepanović poziva na koncentraciju i borbenost

KRALJ ŠLJAKE SUROV PREMA NOLETU: Rafa SRPSKOM ASU nije dao da stoji

DEJAN STANKOVIĆ O LAVOVSKOJ BORBI NJEGOVIH IGRAČA: Srce na terenu za trijumf u 163. derbiju!

U srednje obrazovanje iz svih budžeta u BiH uloženo oko 170 miliona evra, a u visoko obrazovanje oko 125. Neraspoređeno je oko šest miliona evra.

Najveće nezadovoljstvo obrazovnim sistemom vlada kod poslodavaca koji godinama ne mogu da zaposle određen kadar, pre svega zanatlija.

Zbog toga se u Republici Srpskoj od ove godine iz budžeta stipendiraju srednjoškolci koji su upisali deficitarna zanimanja. Tako će 591 učenik dobijati po 100 KM mjesečeno plus troškove prevoza.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter