Izvor: Tanjug
05.09.2021 u 11:49
0

VEST o ustoličenju mitropolita Joanikija među vernicima dočekana sa „DOSTOJAN“

 Episkop katarski Makarije iz Jerusalimske patrijaršije tokom propovedi u podgoričkom hramu kome prisustvuju episkopi SPC i gosti, arhijereji iz bratskih pravoslavnih crkvi, objavio je da je završeno ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

PROČITAJTE JOŠ: URA upozorila DPS: Branite ukradene milijarde od građana

U hramu su na tu vest odgovorili „dostojan“.

Makarija je u propovedi rekao da episkopi nisu mogli da prisustvuju ustoličenju na Cetinju, ali da su preko liturgije u Podgorici učestvovali u tom svečanom činu.

Treba da oprostimo drugima da bi i nama oprostio Bog, to je suština naše vere, dodao je on.

VAŽNO: POVREĐENI NA CETINJU i pripadnici policije i demonstranti

„Pozvani smo da nosimo časni krst i da ljubimo bližnje kao i same sebe. Molimo se za sve ljude. Oproštaj i ljubav su najvažnija poruka“, poručio je episkop Makarije.

Služba u hramu u Podgorici još traje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter