Izvor: Tanjug
15.11.2021 u 08:12
0

VIŠKOVIĆ: Vlada radi na pripremama zakona za vraćanje nadležnosti

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Vlada Republike Srpske intenzivno radi na pripremama zakona za vraćanje nadležnosti.

PROČITAJTE JOŠ: FOČA: Policija likvidirala ubicu desetogodišnjeg deteta

Višković je rekao da bi Ustavni sud BiH trebalo da štiti Ustav i zakone, a on donosi neustavne odluke i dodao da u Ustavu BiH jasno piše da se država sastoji od dva entiteta i tri konstitutivna naroda i da Srpskoj pripada 49 odsto teritorije, a Federaciji BiH 51 odsto, ali da Ustavni sud BiH u međuvremenu donosi odluku da poljoprivredno zemljište treba knjižiti BiH, prenose mediji. 

On je ukazao da je imovina u vlasništvu entiteta i postavio pitanje šta bi Republika Srpska imala od svojih 49 odsto teritorije ako bi joj bili oduzeti zemlja i šume i dodao da je reč o dvostrukim aršinima, jer se to primjenjuje samo na Republiku Srpsku i naveo da Brčko distrikt knjiži svoju imovinu.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter