Izvor: Tanjug
02.01.2020 u 10:33
0

VREME JE ZA OBNOVU: Crna Gora će uložiti 150 miliona u rekonstrukciju puteva!

U narednoj godini biće rekonstruisano, 160 kilometara magistralnih puteva, u vrednosti od oko 150 miliona evra, a fokus će biti na putnim pravcima na severu zemlje, saopštio je danas crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Kako je rekao, u ovoj godini se očekuje završetak najvećeg do sada projekta – prioritetne deonice autoputa Bar – Boljare.

-Ponoviću da je kvalitet izvedenih radova na prvom mestu, kada govorimo o procesu izgradnje, ali želim da istaknem da istim intezitetom nastavljamo aktivnosti za realizaciju ostalih deonica autoputa Bar – Boljare, konkretno Mateševo – Andrijevica-rekao je Nurković.

Nurković je istakao da je potrebno da se prati razvoj zimskog turizma i izgradnja novih smeštajnih i drugih kapaciteta u toj oblasti, jer samo na takav način saobraćaj može biti logistička podrška rastućoj turističkoj privredi u Crnoj Gori.

Govoreći o železničkom saobraćaju, Nurković je rekao da se očekuje dinamičniji period.

-U ovoj godini počinjemo projekte vrednosti veće od 60 miliona evra, počinje generalni remont 20 kilometara pruge od Lutova do Bioča, više mostova, kao i nabavka opreme za radionice i depoe i tenderi za nabavku novih vozova i mehanizacije za održavanje pruge i pomoćni voz-rekao je Nurković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter