Izvor: Novosti
13.11.2021 u 19:19
0

VUČUROVIĆ UĆUTKAO ESKOBARA: Popis je zakonska obaveza, kome smeta što će se povećati procenat Srba

Poslanik  NSD-a i Demokratskog fronta u Skupštini Jovan Jole Vučurović poručuje, povodom izjave Gabrijela Eskobara da bi „popis izazvao nacionalističke tenzije“, da ne shvata njegovu zabrinutost oko popisa u Crnoj Gori koji je zakonska obaveza.

– Ne bih želeo previše da se bavim Eskobarovim stavovima, jer dosta je nejasnoća pratilo njegov boravak u Crnoj Gori, a i bilo je dosta različitih tumačenja onoga što je saopštavao. U Crnoj Gori smo, reklo bi se, danima bili izgubljeni u prevodu – smatra Vučurović.

PROČITAJTE JOŠ: CRNA GORA: Medojević reagovao na Eskobarovu izjavu

On je kazao da, međutim, što se tiče popisa stanovništva, treba konstatovati da je to statistička aktivnost koja se obavlja u svim demokratskim društvima i ne vidi da nekoga treba da zabrinjava to što će se održati i u Crnoj Gori, što je i zakonska obaveza.

PROČITAJTE JOŠ:PLENKOVIĆ: Izvestan ulazak Hrvatske u evrozonu 2023. godine

– Ono što je čudno je da se javljaju nedoumice oko popisa u trenutku kada se stiču uslovi da on, prvi put nakon Drugog svetskog rata bude demokratski i realno prikaže situaciju u Crnoj Gori. Nije valjda da nekome smeta istina i to što će se na popisu povećati procenat Srba, kao što se može prepoznati iz stavova pojedinih medija, partija i NVO koje su šovinistički raspoložene prema srpskom narodu. Prethodni popis, koji je sproveo DPS, bio je falsifikovan i sproveden uz ucene i pritiske, i nadamo se da se naši međunarodni partneri slažu da to više ne sme biti slučaj – precizirao je Vučurović.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter