Izvor: Tanjug
01.11.2021 u 07:39
0

Zaev podneo ostavku zbog loših rezultata lokalnih izbora

Premijer Severne Makedonije i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev podneo je sinoć ostavku na obe funkcije, nakon loših rezultata na lokalnim izborima.

– Preuzimam odgovornost za loš rezultat na ovim izborima – rekao je Zaev na konferenciji za novinare, prenose mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: Maksim Dimitrievski pobedio na izborima u Kumanovu  

Zaev je čestitao protivnicima na lokalnim izborima i poručio da ostaje pri stavu da nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima i rekao da će podržati socijaldemokratsku vladu s novim liderom. 

Kao najveće dostignuće vlade koju je predvodio, Zaev je istakao ulazak Severne Makedonije u NATO i približavanje EU i poručio da je ubeđen da je, zajedno sa građanima, uveo slobodu i demokratiju u zemlji. 

PROČITAJTE JOŠ: NOVI NEREDI NA CETINJU: Komite vređale mitropolita Joanikija ispred Cetinjskog manastira  

Iako zvanični rezultati lokalnih izbora još nisu objavljeni, aktuelni gradonačelnik Skoplja i kandidat SDSM-a Petre Šilegov priznao je sinoć poraz na lokalnim izborima i čestitao svojoj suparnici Daneli Arsovski na pobedi.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Skoplja Danela Arsovska, koju podržava opoziciona VMRO-DPMNE, prethodno je proglasila pobedu u drugom krugu izbora.

Kandidati koje podržava najveća opoziciona VMRO-DPMNE partija izgleda da su pobedili u najmanje polovini od 80 opština u Severnoj Makedoniji, a socijaldemokrate u manje od 20 opština.

Opozicioni kandidati tražili su da Zaev, koji je ranije najavio da će podneti ostavku ako kandidat njegove stanke izgubi u Skoplju,  ispuni obećanje i podnese ostavku. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter