Izvor: tanjug
01.11.2021 u 22:29
0

Zaev sa koalicionim partnerima: Ne trebaju nam novi izbori

Severnoj Makedoniji i njenim građanima nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori jer bi oni zemlju ne samo gurnuli u političku, ekonomsku, socijalnu i bezbednosnu krizu, već bi i otežati procese evropskih integracija, konstatovano je danas na sastanku premijera Severne Makedonije u ostavci Zorana Zaeva sa predstavnicima političkih partija koje čine većinu u parlamentu, a koji su izrazili podršku Vladi.

Kako je saopšteno iz vlade, učesnici sastanka su se saglasili da je skupštinska većina stabilna i odgovorna za budućnost države, prenose skopski mediji.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U CRNOJ GORI: Novozaraženih 378, umrle četiri osobe

U saopštenju se ističe da su koalicioni partneri iz parlamentarne većine jednoglasni da je Severnoj Makedoniji potrebna vlada koja će, posebno u vremenima pandemije i energetske krize, pružati rezultate od interesa za građane, sa jasnim evroatlantskim pravcem delovanja.

Glavni koalicioni partner SDSM-a je partjia Albanaca DUI Ali Ahmetija, koji je ranije danas izjavio da je sinoć razgovarao sa Zaevim i rekao mu da se ne slaže sa njegovom odlukom da podnese ostavku na funkciju premijera i lidera Socijaldemokrata.

PROČITAJTE JOŠ:TRAGEDIJA U UGLJEVIKU: Lovac neoprezno rukovao puškom, pa se ubio

Ahmeti je naglasio da je Zaevu ukazao da tu odluku, koja je, prema njegovim rečima, „ishitrena i neosnovana“, treba razmotriti u SDSM-u.

Zaev je podnoseći ostavku sinoć rekao da je protiv održavanja prevremenih parlamentarnih izbora i da bi nova rekonstruisna vlada mogla biti proširena još nekim kadrovima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter