Izvor: TANJUG
03.05.2022 u 18:07
0

ŽALOSNO ŠTO OPTUŽNICOM NISU OBUHVAĆENA SVA UBISTVA: Održan parastos žrtvama zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu

Podizanje optužnice protiv osumnjicenih za napad na kolonu pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu maja 1992. godine odlična je vest za rodbinu ubijenih u toj ulici, ali je žalosno što otpužnicom nisu obuhvaćena sva ubistva koja su se desila od 20. aprila do 23. maja, kada se dogodilo poslednje ubistvo u kasarni „Maršal Tito“, kaže Željko Pantelić, bivši oficir JNA koji je ranjen u Dobrovoljačkoj.

POKAZALI SU DA SU SPREMNI NA SVE Dodik o zločinu u Dobrovoljačkoj: Jasno je ko je želeo rat, dok se svet pravio i nem i gluv i slep optužujući Srbe!

– Svi mi preživeli i rodbina ubijenih živimo u nadi da će se u nekom vremenu podignuti optužnica i za te slučajeve – rekao je Pantelić povodom obeležavanja 30 godina od zločina u Dobrovoljačkoj ulici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Milenko Perić, koji je bio ranjen u napadu na kolonu JNA koja se povlačila iz Sarajeva, rekao je da je bio izvucen iz kamiona i da su mu pucali u noge.

Naveo je da je potom odveden u bolnicu, pa u Centralni zatvor što, dodao je, dovoljno govori o humanosti onih koji tvrde da su tada branili Sarajevo.

Ministar rada i boračke zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da je na današnji dan u koloni u Dobrovoljačkoj ulici ubijeno devet vojnika JNA, 26 ranjeno, a 206 zarobljeno.

– Veći deo njih je zverski mučeno – rekao je Milunović.

Dodao da su napadi na JNA u Sarajevu počeli već u aprilu i podsetio da su 20. aprila u naselju Hrasno, u kafiću, ubijena dva pripadnika JNA u kafiću.

– Nakon toga, 22. aprila u Dobrinji uhvatili su osmoricu pripadnika JNA i pobili ih u Velikom parku, a da pritom za te zločine niko nije odgovarao, niti su ikad njihovi posmrtni ostaci pronađeni – rekao je Milunović.

Naveo je da su napade na JNA masovno počeli da vrše pripadnici Zelenih beretki i Patriotske lige na Dom vojske u Sarajevu i komandu druge armijske oblasti 2. maja i dodao da se najveći broj ubistava dogodio tog dana, a da je 3. maja bilo dogovoreno da se kolona JNA mirno povuče iz Sarajeva.

– To je bila posledica sporazuma koji je tada Alija Izetbegović potpisao u Skoplju sa pripadnicima JNA o njenom mirnom povlačenju do 19. maja, ali taj dogovor nije ispoštovan i kolona je napadnuta – dodao je Milunović.

Uz jake mere obezbeđenja danas je u crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima u Istočnom Sarajevu služen parastos žrtvama zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Kolona građana i zvaničnika koji su danas prisustvovali parastosu uputila se zatim u Dobrovoljačku ulicu gde je položeno cveće i zapaljene su sveće za sve stradale.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:

„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71

„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72

„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73

„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter