Izvor: Tanjug
10.11.2021 u 10:04
0

Zašto Zaev odlaže ostavku?

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM-a Zoran Zaev odložiće ostavku do stabilizacije zemlje, a jedan od argumenata za odlaganje je mogućnost da Severna Makedonija u decembru počne pregovore sa EU, rekli su izvori iz njegove stranke.

Odluku da Zaev odloži ostavku jednoglasno su sinoć doneli Izvršni i Centralni odbor SDSM, koji su ovlastili Zaeva da pregovara o povećanju skupštinske većine.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić poželeo dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Republike Francuske

Telma navodi da će u vezi sa ostavkom Zaev sačekati subotu, nakon glasanja o poverenju Vladi, ali da je bio decidan u nameri da je deponuje.

Zaev je ostavku na funkciju premijera i na mesto lidera SDSM najavio nakon loših rezultata vladajuće koalicije na lokalnim izborima 31. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ OBJAVIO JE SNIMAK MORAVSKOG KORIDORA: Ova saobraćajnica biće pravo remek delo!

Nakon te najave, vladajuća koalicija je ocenila da se suštinski ništa neće menjati, te da će dve stranke imenovati novog mandatara i ministre.

Nakon objavljivanja rezultata, opozicioni VMRO-DPMNE je, međutim, najavio formiranje nove parlamentarne većine, ili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter