Izvor: Novosti
07.09.2021 u 16:06
0

ŽENA FINANSIRALA TERORISTE: Podignuta optužnica protiv Sene Hamzabegović

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljanke BiH i Švajcarske Sene Hamzabegović (60) iz Tuzle, zbog finansiranja terorističkih organizacij i državljana BiH na stranim ratištima sa više od 230.000 KM (115.000 evra).

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je optužena u periodu od 2013. do 2018. godine u više navrata učestvovala u prikupljanju i pružanju finansijske pomoći za potrebe državljana BiH. Radi se o ljudima koji su boravili na ratištima Sirije i Iraka, gde su se borili na strani ISIL-a, odnosno Jabhet al Nusra, Al Nusrah Fronta i drugih formacija.

PROČITAJTE JOŠ:MILO IZGUBIO PODRŠKU AMERIKE: Međunarodna zajednica osudila sukobe na Cetinju!

– Znajući da se na ratištima nalazi Muradif Hamzabegović (suprug optužene), te da se dobijeni novac koristi za finansiranje terorističkih aktivnosti, optužena je u više navrata osiguravala veće iznose koje je uplaćivala i lično nosila u Siriju i predavala Hamzabegoviću – navode u Tužilaštvu BiH.

Dodaju da je prikupljeni dokazi ukazuju da je Hamzabegović tim novcem isplaćivao plate borcima, kupovini oružja i slično.

PROČITAJTE JOŠ:Cetinjsko tužilaštvo najavilo ŽALBU zbog OSLOBAĐANJA Veljovića

– Optužena se tereti i da je lično prikupljala novac i osiguravala sredstva znajući da će se koristiti u terorističke svrhe – dodaje se u saopštenju.

Muradif Hamzabegović je u maju 2012. osuđen pred Sudom BiH na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 20.000 KM zbog krijumčarenja ljudi. Nedugo nakon toga je pobegao u Siriju, gde se priključio ISIL-u.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter