Izvor: tanjug
12.09.2021 u 19:08
0

PREMIJER IRAKA SASTAO SE SA IRANSKIM PREDSEDNIKOM: Donete su odluke o finansijskim pitanjima ove dve zemlje koje bi trebalo usvojiti!

Irački premijer Mustafa al-Kademi danas je posetio Iran i sastao se sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem.

Kademi je prvi strani lider koji je posetio Iran nakon što je Raisi u avgustu izabran za predsednika.

Irak je pokušao da posreduje između Teherana i njegovih neprijatelja u Zalivu, uključujući Saudijsku Arabiju, pišu mediji.

PROČITAJTE JOŠUN:Od sutra novčana pomoć siromašnima u Gazi!

– Nadam se da ćemo uprkos ciljevima neprijatelja dve zemlje biti svedoci proširenja dobrih odnosa između Irana i Iraka-rekao je Raisi za medije u Teheranu.
 
Raisi je rekao i da je Irak pristao da se kasnije ovog meseca iranskim hodočasnicima ukinu vize za sve šitske svete lokacije u Iraku.

– Donete su i odluke o finansijskim pitanjima dve zemlje koje bi trebalo usvojiti- rekao je Raisi, ne objašnjavajući dalje.

Irak se oslanja na iranski gas i električnu energiju, ali je uvoz nedavno bio neregularan zbog neplaćanja.

PROČITAJTE JOŠHAOS U ITALIJI: Policija uhapsila migranta koji je nožem ranio pet osoba, među kojima i jedno dete!

Iranska državna gasna kompanija saopštila je krajem prošle godine da je smanjila isporuke Iraku zbog duga od šest milijardi dolara, navodeći da su zbog toga Bagdad i drugi irački gradovi u opasnosti od nestašice struje.

Iračko ministarstvno energetike saopštilo je prošlog meseca da su količine iranskog gasa koje se isporučuju u centralni region smanjene sa 3 miliona na 2 miliona kubnih metara dnevno, dok su u južnom regionu smanjene sa 17 miliona na 5 miliona kubnih metara dnevno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter