Izvor: sputniknews.com
27.04.2022 u 11:50
0

OGLASILA SE RUSKA DUMA! Evo kako ocenjuju obustavu isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj!

Poslanici ruske Dume podržavaju odluku „Gasproma“ o obustavi isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj, a isto tako treba postupati i prema drugim zemljama koje su za Rusiju neprijateljske, izjavio je predsednik Dume Vjačeslav Volodin.

Ruski zvaničnik ocenio je da je odluka „Gasproma“ ispravna i da je poslanici Dume podržavaju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

AUSTRIJA POPUŠTA POD PRITISKOM RUSIJE! Prihvatila je OVE uslove!

„Isto ovako neophodno je delovati i prema drugim zemljama koje su nam neprijateljske“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, Bugarska i Poljska imale su mogućnost da iskoriste predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o plaćanju prirodnog gasa u rubljama. Mehanizam je utvrđen, kako je istakao, međutim, lideri tih zemalja to nisu želeli da prihvate.

„Neka objasne svojim građanima kako će izaći iz ove situacije i čijim interesima su se rukovodili donoseći ovu odluku“, dodao je Volodin.

Kako je ranije objavila ruska kompanija „Gasprom“, isporuke gasa u potpunosti su obustavljene bugarskoj kompaniji „Bulgargas“ i poljskoj kompaniji „PGNiG“ zbog neplaćanja u rubljama. Istovremeno, isporuka gasa Mađarskoj, kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, odvija se nesmetano.

Predsednik Rusije Vladimir Putin 23. marta je doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. On je naložio Centralnoj banci, kompaniji „Gasprom“ i Vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter