5°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: Sputnik Srbija

KINA: Pritisak i sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini samo dolivaju ulje na vatru

Pritisak i sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini samo dolivaju ulje na vatru, izjavio je kineski ministar odbrane Vei Fenghe.

„Kina najmanje želi da vidi sukobe i ratove koji štete jednoj ili drugoj strani. Kina takođe smatra da maksimalni pritisci i sankcije nisu dobri, naprotiv, oni pogoršavaju protivrečnosti kao da dolivaju ulje na vatru“, navodi se u video-poruci ministra prikazanoj na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da se ne sme dozvoliti da sukob u Ukrajini pređe granice regiona.

„Kriza se neće završiti za jedan dan, ali se ne sme dozvoliti da sukobi i ratovi prevaziđu region. Sve strane treba odgovorno da promovišu rešavanje ukrajinske krize, a Kina će takođe nastaviti svoj rad i konstruktivnu ulogu u tom pogledu“, rekao je on.

SAD UVELE NOVA IZVOZNA OGRANIČENJA: Cilj je Kini onemogučiti pristup novim tehnologijama

Kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Zamrznuta je ruska imovina vredna stotine milijardi dolara, a Evropska unija je već usvojila sedam paketa restriktivnih mera, uključujući embargo na ugalj i naftu. Sve se to već preokrenulo u probleme za sam Zapad, izazivajući nagli porast inflacije i cena hrane i goriva.

Kako je istakao predsednik Rusije Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija zapadnih zemalja, ali su sankcije zadale težak udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar