3°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: Tanjug

Švajcarska vraća Uzbekistanu više od 100 miliona dolara!

Švajcarska je danas pristala da vrati Uzbekistanu više od 100 miliona dolara, koje je zaplenila tokom dugotrajne istrage povezane sa Gulnarom Karimovom, kćerkom bivšeg predsednika Islama Karimova.

Krivični postupak koji se protiv Karimove vodi u Švajcarskoj, a uključuje i optužbe za pranje novca kroz ugovaranje posla u sferi telekomunikacijama, do sada je rezultirao zaplenom 131 milion dolara, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Švajcarsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da bi više sredstava iz imovine koja bi mogla biti zaplenjena u budućnosti moglo da bude predmet zaplene.

SPOLJNOOBAVEŠTAJNA SLUŽBA RUSIJE: Zapad na čelu sa SAD će postajati sve agresivniji i nerazumniji! Vašington i njegovi sateliti će pokušati da unesu haos u drugim zemljama i regionima

Ugovor, koji su u Bernu potpisali švajcarski predsednik Injacio Kasis i uzbekistanski ministar pravde Ruslanbek Davletov, biće osnov za uspostavljanje povereničkog fonda iz kojeg će se koristiti sredstva za projekte održivog razvoja u Uzbekistanu.

"Fond će omogućiti da se vraćena imovina koristi za dobrobit građana Uzbekistana", izjavio je Kasis.

Islam Karimov je vladao Uzbekistanom 27 godina do smrti 2016. godine, a njegova kćer Gulnara bila je nekada uspešna poslovna žena i predstavnica svoje zemlje u Ujedinjenim nacijama u Ženevi.

Ona je zatvorena u Uzbekistanu 2019. godine zbog kršenja kućnog pritvora, nakon što je 2015. godine dobila petogodišnju kaznu za proneveru i iznudu, iako je negirala bilo kakvo protivzakonito delovanje.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar