Izvor: Sputnik Srbija
25.11.2022 u 12:04
0

„O TOME NEMA NI GOVORA“ Peskov o izjavi Zelenskog da Krim treba da se vrati Ukrajini

Ukrajina nije odustala od stava da Krim mora biti vraćen silom. Rusija to vidi kao razmatranje otuđivanja ruske teritorije, a o tome nema ni govora, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da nije spreman da razmatra rešavanje Krima, ukoliko on ostaje u sastavu Rusije.

– Znate da je od samog početka, a o tome je govorio i ruski predsednik više puta pre početka specijalne operacije, u Ustavu Ukrajine bilo reči da Krim mora biti vraćen Ukrajini silom. I, de-fakto, Kijev nije odustao od toga. Za nas to nije ništa drugo, nego razmatranje teme otuđivanja teritorije Rusije, nikako se drugačije to ne može tumačiti, a o tome nema ni govora – rekao je Peskov novinarima.

NA SEVERU KRIMA AKTIVIRANA PVO: Gradonačelnik Teliženko poručio građanima da ostanu mirni

Pored toga, portparol smatra da ovakve izjave Zelenskog govore da Kijev ne želi, nije spreman i nije u stanju da koristi nevojne metode za rešavanje problema.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je prethodno da je spreman da se sudbina Krima rešava nevojnim putem, U intervjuu izdanju „Fajnenšel Tajms“, on je priznao da je pitanje sudbine poluostrva tema međunarodnih razgovora. Istovremeno, istakao je da „niko ne treba da gubi vreme“, ako rešavanje pitanja Krima predviđa njegov „ostanak u sastavu Rusije“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Podsetimo, Krim je ušao u sastav Rusije nakon referenduma o poluostrvu 2014. godine koji je održan nakon državnog prevrata u Ukrajini, na kom se većina stanovnika Republike Krim i Sevastopolja izjasnila za ulazak u sastav Rusije.

Ukrajina smatra Krim svojom teritorijom, ali privremeno okupiranom, dok su ruske vlasti više puta saopštavale da su se Krimljani demokratskim putem i u skladu sa međunarodnim pravom i statutom UN izjasnili za prisajedinjenje Rusiji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter