Izvor: Happy BSC
23.12.2022 u 18:59
0

KORONA SKANDAL:Izraelsko Ministarstvo zdravlja tvrdi – izgubili smo ugovor sa Fajzerom – nismo sigurni ni da li je potpisan

Advokati izraelskog ministarstva zdravlja izjavili su pred sudom da nisu uspeli da lociraju ugovor potpisan s kompanijom Fajzer u vezi s deljenjem epidemioloških informacija o vakcinama protiv koronavirusa. Čak su naveli da ne znaju da li je sporazum uopšte i potpisan.

Izrael je sklopio ugovor s Fajzerom 2020. godine, obećavši da će podeliti ogromne količine medicinskih podataka s tim farmaceutskim divom u zamenu za kontinuirani dotok “vakcina do kojih je teško doći”. Dokument o sporazumu objavljen je u januaru 2021. (sa zatamnjenim) bitnim delovima. Ministarstvo zdravlja tvrdilo je prošle nedelje da ovaj sporazum više nije moguće pronaći.

KINEZI U NEVIĐENOJ PANICI OD KORONE:Za nedelju dana očekuje se vrhunac zaraze – zaraženih će biti više od milion dnevno

Kao deo zahteva Okružnom sudu u Jerusalimu, Ministarstvo zdravlja je priznalo da, iako je sprovedena opsežna istraga, ugovor potpisan s Fajzerom u vezi s vakcinama nije mogao da bude pronađen. “Nismo pronašli potpisani sporazum”, rekla je advokaticaa Ahava Berman u ime Ministarstva zdravlja. “Pretražili smo sva mesta, uključujući kancelariju glavnog izvršnog direktora kao i pravno odeljenje”, rekla je Bermanova.

Tvrdnja da sporazum ne može da se pronađe iznesena je kao odgovor na sudsku peticiju nakon što Ministarstvo zdravlja nije odgovorilo na zahtev Udruženja za ljudska prava prema Zakonu o slobodi pristupa informacijama. Udruženje je pokušalo da utvrdi autentičnost dokumenta objavljenog u januaru 2021. i da li su ga potpisali izvršni direktor Ministarstva zdravlja Hazi Levi i još jedan službenik Fajzera čije je ime na ugovoru bilo zatamnjeno. Njihovi potpisi nisu se pojavili u prethodno objavljenom dokumentu.

U pisanom odgovoru sudu, predstavnik Ministarstva zdravlja tvrdio je da je „sproveden opsežan upitnik s mnogim funkcionerima u Ministarstvu zdravlja kako bi se razjasnilo da li je sporazum potpisan ili ne. Zbog promene vlade i nadležnih tela, Ministarstvo nije saznalo da li je sporazum potpisan ili ne.”

Ovo je neverovatno slično sagi koja se odnosi na sporazum Fajzera sa EU i tvrdnji Ursule fon der Lajen da nije mogla da pronađe SMS tekstove koje je razmenjivala s izvršnim direktorom ove komanije Albertom Burlom kako bi obezbedila “vakcine”. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter