Izvor: Tanjug
23.12.2022 u 19:13
0

PLJAČKA PRED OČIMA SVETA Šarl Mišel otkrio da EU radi na legalizaciji otimanja ruskog novca: 200 milijardi evra već nestalo bez traga?

Evropska unija radi na pravnom okviru koji bi omogućio Briselu da zvanično konfiskuje rusku imovinu zamrznutu na osnovu sankcija i iskoristi je za obnovu Ukrajine, rekao je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel u intervjuu novinaru Alekseju Venediktovu, kojeg u Rusiji smatraju stranim agentom. Intervju je objavljen na Jutjub kanalu RTVI, preneo je TASS.

„I Evropski savet i Evropska komisija su zakonski pripremili notu za zemlje članice EU da odrede pravne opcije. Imamo priliku ne samo da zamrznemo, kao što smo to već uradili, već i da konfiskujemo i koristimo ova sredstva za obnovu Ukrajine“, rekao je Mišel.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsednik Evropskog saveta je, takođe, istakao da svakoga dana raste račun za obnovu Ukrajine.

„Stručnjaci kažu da je za ovo potrebna suma između 350 i 500 milijardi evra“, dodao je Mišel. Ranije je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao da je EU zamrzla 19 milijardi evra ruske poslovne imovine i do 300 milijardi evra imovine Banke Rusije.

RUSKI SAVET FEDERACIJE USVOJIO VAŽAN ZAKON: Moguća čak i doživotna robija!

On je, takođe, napomenuo da EU još ne može da konfiskuje ovaj novac, jer za to još nije stvoren neophodan pravni okvir, ali da Evropska komisija vredno radi na uspostavljanju potrebnih pravnih normi.

Ubrzo nakon toga su evropski mediji objavili da je Brisel otkrio da na računu nema više od 100 milijardi od zamrznutih 300 milijardi evra. Gde je otišlo ostalih 200 milijardi evra Evropska komisija ne zna, navela je agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter