Izvor: HAPPYBSC
01.05.2024 u 22:32
0

LIGA ŠAMPIONA: Čudesno veče Borusije, „milioneri“ srušili PSŽ posle spektakla i jednom nogom zagazili ka finalu Lige šampiona

Nekoliko ključnih navika može značajno uticati na odnos dvoje ljudi u braku, a vremenom ih treba regulisati i svesti na najmanju moguću meru. Neka ponašanja podsećaju na ponašanje dece u vrtiću.

 

Fudbaleri Borusije pobedili su Pari Sen Žermen u prvom meču polufinala Lige šampiona sa 1:0 na svom stadionu u Dortmundu.

Fantastičan fudbal gledali smo na krcatom Vestfalenu čije su tribine i pre meča bile „naelektrisane“ i davale su od starta energiju svojim igračima.

Borusija je imala više odličnih šansi da još neki put zatrese mrežu PSŽ-a, u drugim situacijama je neshvatljive promašaje imao i pariski tim, dok je u nekim akcijama sreća potpuno okrenula leđa „svecima“.

Zato će svoju fortunu morati da traže u revanšu na Parku prinčeva, pošto je jedan gol Nikolasa Fulkruga iz prvog poluvremena bio dovoljan za prvi polufinalni meč.

Prvo poluvreme proteklo je u boljoj i konkretnijoj igri Borusije. Domaćin je delovao kao da više zna šta će sa loptom i u kom trenutku.

PSŽ je samo u nekim momentima pokazivao koliko opasan može da bude na individualni kvalitet kada pritisne, ali se videlo da mu fali prostor i igra u trku i brzini da bi nešto napravio.

Borusija se nije uvek branila tokom prvih 45 minuta, izlazila je napred kad god se ukazivala prilika i radila ono što bi više odgovaralo njenom rivalu – igrala u brzoj tranziciji.

U sporim uvodnim minutima, njeni prvi napadi su išli uglavnom preko Džejdona Sanča na desnoj strani, PSŽ se oslobodio i počeo da igra kompaktnije posle desetak minuta.

Osman Dembele je u 11. minutu prvi probao da zapreti šutem sa distance i nije bio precizan, a prvu veliku šansu propustila je Borusija.

Sančo je uzeo loptu Nunu Mendešu i prosledio je desno za Julijana Branta, koji je vratio ka sredini gde je natrčavao Marsel Sabicer.

Sabicer je iskosa gađao u bliži ugao koji je Đanluiđi Donaruma dobro zatvorio i u 13. minutu spasao svoj gol. Ako se izuzme sudar Sabicera i Lukasa Ernandeza posle kog je Lukas pao na zemlju u tuđem šesnaestercu krvavih usta, do 36. minuta nije bilo mnogo uzbuđenja.

A u 36. minutu je Niko Šloterbek pokazao da je Borusiji falio samo jedan dobar pas „a la Toni Kros“ ili u stilu Luke Modrića da se dođe do gola.

Šloterbek je poslao dugu loptu Nikolasu Fulkrugu, ovaj je izbegao ofsajd zamku i po zemlji zakucao loptu u mrežu, te je Borusija posle 36 minuta vodila 1:0.

U 44. minutu je mogla da duplira prednost, da je Sabicer sa desetak metara bio precizniji i da mu Donaruma opet nije odbranio neometani šut.

Bredli Barkola je možda minut kasnije pritisnuo golmana Borusije Gregora Kobela pred njegovim golom i malo je falilo da mu napravi problem i oduzme loptu.

To nije uradio, pa je na poluvremenu rezultat ostao 1:0 za „milionere“. Barkola je prvi šutirao u nastavku, a Adejemi i Sančo su u kontri mogli i bolje da zastraše PSŽ.

Sančo se okliznuo posle preciznog pasa Adejemija i prošao mu je voz da šutira iz dobre situacije. Usledilo je nekoliko minuta „terora“ u režiji „svetaca“.

Kilijan Mbape i Ašraf Hakimi su u razmaku od petnaestak sekundi u 51. minutu pogađali stative. Mbape je samom sebi stvorio prostor i gađao dalji ugao, a Hakimiju je loptu u nastavku iste akcije doturio Barkola.

Tri minuta kasnije Mbape je opet bio u šansi, a pet minuta kasnije i Fabijan Ruiz. Dobio je sjajnu loptu sa boka i izašao sam pred Kobela i u trku glavom gađao pored gola.

Fulkrug je u 60. minutu promašio zicer posle fantastičnog prodora Sanča po desnom krilu. Džejdon je probio sa strane i poslužio saigrača na sedam, osam metara od gola, što Fulkrug nije znao da iskoristi.

Ijan Matsen je u 66. minutu izveo slobodnjak sa levog krila i pronašao je nebranjenog Fulkruga otprilike na daljini penala i Nikolas je opet promašio, ovog puta glavom.

Dembele je u 72. minutu dobio na tacni gol od Mbapea, koji je kroz trojicu „bocnuo“ loptu i spojio saigrača sa golom. Ipak, pitao se i Kobel koji je skinuo zicer igraču PSŽ-a.

Dembele je promašio i idealnu šansu u 82. minutu kada mu je Hakimi poslao povratnu na oko 11 metara i Osman je opet probao da ubije neku pticu iznad Kobelove prečke.

 


Pratite uživo prenos meča između Borusije Dortmund i Pari Sen Žermena.

Fudbaleri Borusije Dortmund  od 21 čas dočekuju Pari Sen Žermen u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona. Ova dva tima već su se sastali u grupnoj fazi elitnog tkmičenja. PSŽ je pobedio pred svojim navijačima 2:0, a u Dortmundu je bilo 1:1. Na kraju je nemački tim završio kao prvi u grupi sa 11 bodova, a PSŽ je bio drugi sa osam.

Stadion: Signal Iduna Park, Sudija: Entoni Tejlor

Dortmund: Kobel – Humels, Šloterbek, Matsen, Rijerson – Džan, Sabicer – Adejemi, Brant, Sančo – Filkrug

PSŽ: Donaruma – Mendeš, Lukas Ernandez, Markinjos, Hakimi – Zair-Emeri, Vitinja, Ruiz – Barkola, Dembele, Mbape

Borusija Dortmund – PSŽ

22:46

84′ Neverovatna šansa za žuto-crne

Markinjos je izblokirao Branta, a onda je Marko Rojs u prvom kontaktu sa loptom mogao glavom da postigne pogodak posle centaršuta u nastavku akcije. Fantastičan tempo u završnici.

22:45

82′ Šta uradi Dembele?!

Promašio je gotovo čistu situaciju sa 11 metara i poslao je loptu preko gola. Nedugo posle njega je probao i Vitinja, ni on se nije proslavio i gađao je nedovoljno precizno.

22:40

76′ Smenjuju se sada u napadu jedni i drugi

Borusija je probala da uzvrati i otkloni pritisak kom je PSŽ izlaže već dvadesetak minuta i za sada to ne ide najbolje, mada „milioneri“ solidno udvajaju na krilima kada se brane.

22:36

72′ Ne da se ne Dembeleu!

Dobio je pas u petercu od Mbapea, koji je maestralno probio trojicu igrača „na petoparcu“ i nije ni Dembele pogodio. Odlično se snašao Kobel i spasao svoj tim.

22:30

66′ Nova opasna šansa za „milionere“

Matsen je izveo slobodan udarac sa leve strane i Fulkrug je sačekao loptu na nešto više od desetak metara u šesnaestercu i glavom je poslao preko prečke. Kakav fudbal gledamo…

22:26

63′ Pobunuli su se sada iz Borusije

Oboren je u šesnaestercu PSŽ-a jedan igrač Borusije, bune se igrači u žutim dresovima i traže penal, neće biti ništa od toga.

 

22:16

51′ Dve stative PSŽ-a!

Neverovatno je šta su promašili igrači PSŽ-a, prvo Mbape koji je sam sebi stvorio prostor da šutne u dalji ugao i pogodi stativu. Od nje se lopta odbila ka unutrašnjoj strani između stativa, a onda je u nastavku iste akcije došla do Hakimija. Marokanac je sa desetak metara gađao po zemlji i pogodio drugu stativu.

21:50

45′ Barkola umalo iznenadio golmana Borusije

Kobel je nekako uspeo da sačuva loptu pored igrača PSŽ-a koji je bio uporan da je uzme i da se nije okrenuo sa njom golman žuto-crnih, pisalo bi im se samo crno. Nekako se Kobel snašao i izvukao se.

 

TANJUG/AP PHOTO
TANJUG/AP PHOTO
TANJUG/AP PHOTO
21:47

44′ Au kakva šansa za Borusiju!

Sabiceru je stigla lopta na desetak metara i šutirao je pravo u gol gde je Donaruma fantastično odbranio. U nastavku akcije je u šesnaestercu pao jedan igrač „milionera“ i Tejlor nije ni razmatrao da je penal.

 

PSG’s reacts after Dortmund’s Niclas Fuellkrug scoring his side’s opening goal during the Champions League semifinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain at the Signal-Iduna Park in Dortmund, Germany, Wednesday, May 1, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
21:45

42′ PSŽ mora da se ubrza

Opao je tempo sada što zbog povrede i izlaska Ernandeza umesto koga je ušao Beraldo, ali i zbog činjenice da je Parižane malo uhvatio nespremnim gol Fulkruga. PSŽ i dalje nema udarac u okvir gola protivnika, a pozicioni napad mu za sada nije stvarao gotovo nikakvu prednost.

 

PSG’s Achraf Hakimi is challenged by Dortmund’s Karim Adeyemi, rear, during the Champions League semifinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain at the Signal-Iduna Park stadium in Dortmund, Germany, Wednesday, May 1, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
Dortmund’s Julian Ryerson controls the ball during the Champions League semifinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain at the Signal-Iduna Park in Dortmund, Germany, Wednesday, May 1, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
21:40

38. minut – povreda Ernandeza

Čini se da se u duelu sa Filkrugom pred sam gol povredio Lukas Ernandez. Pitanje je da li će moći da nastavi meč.

21:39

36. minut – GOOOOOOOL!

Niklas Filkrug!

Mat Borusije u dva poteza. Savršeno je Filkrug primio loptu sa polovine terena rivala, povukao napred i šutirao snažno i precizno za vođstvo Borusije!

21:32

28′ Adejemi pravi probleme Parižanima

Borusija je prethodnih minuta pokušavala da izađe sa svoje polovine, Adejemi je to uspeo prodorom po levoj strani gde je iznudio faul Hakimija blizu mesta odakle se izvodi korner. Brant je centrirao u gužvu i peterac PSŽ-a, a onda je u nastavku akcije dobio pas od Sanča i bio je izblokiran sa preko 20 metara. Markinjos je glavom intervenisao.

21:24

20′ Lukas Ernandez je dobio udarac u glavu od Sabicera

Nije ga ni video igrač Borusije u svom šesnaestercu dok je pokušavao da otkloni opasnost i potkačio ga je po ustima, pa je Lukas pao na zemlju i požalio se na krv. Ostao je neko vreme da leži na zemlji, pridigao se i uzeo maramicu, a svi su gledali hoće li glavni sudija da se konsultuje sa VAR sobom da vidi hoće li biti penala mada se činilo da start nije bio niti nameran, niti za najstrožu kaznu.

21:22

18′ Malo je falilo!

Mogao je Dembele i bolje da se namesti i šutira, uradio je to solidno, nije mnogo trebalo da mu udarac bude precizniji da bi pogodio metu koju je naciljao sa ruba šesnaesterca otprilike. Ipak je lopta otišla van gola.

21:21

13′ Velika šansa za Borusiju!

Sančo je ukrao loptu Mendešu, Brant je od Džejdona dobio loptu na desni bok odakle je pronašao Sabicera, a ovaj je iskosa šutirao pravo u golmana Đanluiđija Donarumu. Ovo je bila prva velika šansa za

21:20

12′ Novi problemi za „milionere“

Mbapeu je ukradena lopte pre nego što se na 13, 14 metara namestio na šut, ali je umalo zbog greške odbrane i pogrešnog povratnog pasa PSŽ dobio novu šansu da pripreti.

21:18

11′ Oslobađa se PSŽ

Dembele je driblao i sa dvadesetak metara pucao pored gola Borusije, a PSŽ sve više premešta težište igre na polovinu protivnika. Nije do sada Borusija uradila nešto opasnije pred golom gostiju.

21:16

14. minut – preti Zabicer

Lepo je tekla akcija Borusije, pokušaj Zabicera je izblokiran, ostaje 0:0 na Vestfalenu.

21:15

11. minut – pokušaj Dembelea

Okušao je Osman Dembele šut. Lopta je otišla malo pored gola.

21:11

9. minut

Pritiska Borusija, za ekipu Edina Terzića uvek su važni momenti na početku meča kada ekipa igra kod kuće.  Ali, za sada bez pravih prilika na obe strane. Parižani igraju oprezno i sigurno u odbrani, kreću i ka golu rivala, ali nema pravih prilika za sada.

21:07

Kad zapeva „žuti zid“

21:06

4′ Počeo je meč u Dortmundu

Solidno je krenula Borusija i odmah u igri brzih i kratkih dodavanja napada rivala. PSŽ se u prvim minutima povukao na svoju polovinu. Traži se uglavnom strana gde je Džejdon Sančo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter