Izvor: Kurir
02.05.2024 u 08:33
0

BRAVO, MAJSTORI! Svi članovi ekipe Srbije osvojili medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Na 41. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja je održana od 27. aprila do 2. maja u bugarskoj Varni, a što predstavlja jedno od najznačajnijih srednjoškolskih matematičkih takmičenja, svih šest članova tima Srbije osvojili su bronzanu medalju.

Ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, a činili su je Novak Despotović, Stevan Radivojević, Gvozden Lapčević, Vladimir Branković i Stefan Šebez, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Strahinja Svrzić, učenik Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.

Na takmičenju su učestvovala 132 takmičara iz 22 zemlje (10 balkanskih i 12 gostujućih reprezentacija).

Rukovodioci ekipe Republike Srbije bili su Miljan Knežević sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Miloš Milosavljević iz Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter