Izvor:
31.05.2017 u 22:22
0

AKO IZBIJE TREĆI SVETSKI RAT (NUKLEARNI), OVO SU NAJBOLJA MESTA ZA ŽIVOT! (VIDEO)

Ako izbije treći svetski rat, koji bi verovatno bio i nuklearni, najbolja mesta da se sklonite i spasite život su – Grenland, Čile, Island, Novi Zelend i SAD, ocenjuje britanski "Ekspres".

Grenland je zavisan od Danske, a politički stavovi su im vrlo slični. Sama Danska je na drugom mestu na "Global mirovnom indeksu", ali je deo evropskog kopna, pa se smatra manje bezbjdnom zonom.

Geografska izolovanost Grenlanda i "odsečenost" od kontinenta čine ga mnogo atraktivnijom lokacijom za beg. Mana Grenlanda je – vrlo niska temperatura.

Na najjužnijem delu Južne Amerike nalazi se čileanski grad Punta Arenas, koji je maksimalno udaljen od bilo koje države sa nuklearnim naoružanjem.

Iz Čilea se relativno jednostavno može stići do Antarktika, što mu svakako daje na vrednosti u slučaju izbijanja rata.

Island je na prvom mestu "Globalnog mirovnog indeksa" i mala je verovatnoća da će ga bilo ko napasti. Zbog visokog životnog standarda u toj državi, Island nije loša opcija ni u mirnodopskim uslovima.

Iako bi SAD verovatno i same bile pogođene ratom, postoji mnogo toga što nije poznato o stvarnoj oružanoj snazi SAD, pa je veoma verovatno da se u zemlji nalazi mnogo bunkera i skloništa u koje se ljudi mogu skoniti ako dođe do najgoreg scenarija.

Novi Zeland je van konflikata i poželjna je destinacija jer 50 odsto svoje električne energije crpi iz hidroelektrana, tako da, čak i ako budu odsečeni od glavnih izvora energije, još uvek može normalno da funkcioniše, navodi "Ekspres".

Izvor: Alo.rs
Foto: Facebook/Dusica Borsos

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter