BUNDEVA KAO ODLIČAN IZVOR ZDRAVLJA: Ne preporučuje se OVOJ grupi ljudi!
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
Nutricionistkinja Olga Perevalova ističe prednosti konzumiranja bundeve, ali i kome je zabranjena.
DOMAĆI MAJONEZ: Omiljeni prilog mnogima
Malo kalorija
U 100 g ima samo 30 kalorija, pogodna je za one koji vode računa o ishrani ili su na dijeti.
Lako se vari
Zbog lake svarljivosti mogu da je jedu i bebe, trudnice, dojilje i osobe sa bolesnom prostatom.
Dobra za oči i kožu
Bundeva sadrži karotenoide koji su odlični za zdravlje očiju i kože.
Dnevna preporuka
Bundeva se preporučuje u svakodnevnoj ishrani, u količini od 200 do 300 g.
Ne preporučuje se ovoj grupi ljudi
Ako imate gastrointestinalne bolesti kao što su čir, kolitis, gastritis ili pankreatitis najbolje je da ne konzumirate bundevu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije
