Izvor: Glossy
13.11.2023 u 15:27
0

ČOKOLADNI SENDVIČ-KOLAČ OD JEDNOG JAJETA: Savršen za i slavu i kao posluženje posle ručka (RECEPT)

Kojim god povodom da pravi ovu čokoladnu poslasticu, nećete se pokajati – ne treba vam mnogo vremena, a rezultat je čokoladni oblačić na dezertnom tanjiru.

Za veoma ukusan, sočan, mekan i prijatan čokoladni kolač potrebna vam je jedna tanka kora od koje možete napraviti dve, kakao namaz i ljubav prema slatkišima!

Ovaj fenomenalni dezert pravi se veoma jednostavno, a u zavisnosti od toga kako ga sečete, možete ga služiti u raznim prilikama. Ako ga isečete na vrlo tanke štangle, može da se servira i kao sitan kolač na slavskoj trpezi, a inače je savršen za svaki dan, posle ručka.

SLANE KOKOS KUGLICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Podjednako dobre kao slatke

Najbolje od svega je što se pravi vrlo jednostavno!

Recept za čoko-sendvič

Sastojci:

1 celo jaje

prstohvat soli

150 g šećera

140 ml ulja

200 ml mleka

220-230 g brašna

2,5 kašičice praška za pecivo

1 kašika sirćeta

3 kašike čokoladnog namaza po ukusu

300 g crne čokolade

Priprema

  1. Sipajte u činiju jaje, pa dodajte malo solivanilin šećer i šećer i sve to dobro umutite žicom, pa onda i mikserom dok ne dobijete finu i glatku kompaktnu smesu.
  2. Postepeno dodajte ulje mleko uz neprestano mućenje, a zatim ubacite i prosejano brašno i prašak za pecivo, pa lepo promešajte dok se ne sjedini.
  3. Sipajte i kašiku sirćeta, pa promešajte.
  4. Izlijte ovu smesu u pravougaonu posudu za pečenje obloženu pek-papirom i ravnomerno je rasporedite.
  5. Pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj prethodno na 180 stepeni.
  6. Izvadite i uklonite pek-papir, pa presecite koru na dve jednake polovine.
  7. Namažite na jednu polovinu čokoladni krem (dodajte više po želji), pa preklopite drugom polovinom kao sendvič i stavite u frižider na pola sata.
  8. Secite na kocke ili na štanglice.
  9. Otopite crnu čokoladu, pa umačite ili prelijte jedno po jedno parče i ređajte po tacni obloženoj pek-papirom da se lepo ocedi višak čokolade.

Pogledajte video tutorijal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter