KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE: Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima!
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 100 ml vode
- 300 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja + žumance
- malo asoli
- 30 ml. ulja maslinovog
- korica limuna
- 800 gr brašna
- džem po želji
KAKO DA HLEB DUGO OSTANE SVEŽ: Žena je pokazala gde ga čuva i kaže da se ne osuši 15 dana!
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. Izmrvite kvasac u mlakoj vodi. Onda dodajte šećer, jaja, mlako mleko, ulje, limunovu koricu, brašno i so. Zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite pola sata. Isecite na komadiće, pa svaki obradite rukom i pokrijte krpom i folijom. Ostavite tako 10 minuta. Razvijte oklagijom u dužinu i širinu pa stavite na dno punu kašičicu džema. Ponavljajte postupak. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte 15 minuta, pa premažite žumancetom. Pecite kiflice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74