DOMAĆI KUVANI PARADAJZ NA STARINSKI NAČIN: Po receptu bez trunke konzervansa
Starinski recept za najbolji kuvani paradajz obavezno zapišite, svako ko je do sada probao, oduševio se!
Sezona paradajza je uveliko u toku, te domaćice već počinju sa pravljenjem zimnice, a jedna od omiljenih „poslastica“ tokom hladnih dana je svakako kuvani paradajz. Naime, osim što je izuzetno zdrav, ukus je fantastičan, a možete da pijete samog ili iskoristite za pravljenje drugih jela.
PLJESKAVICE OD PAPRIKA: Slasni delikates koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sastojci:
6 kg paradajza (pre čišćenja)
2 kašike soli
4 kašike šećera
crni luk i ljute papričice
celer – sve po ukusu
Način pripreme:
Paradajz dobro operite, te očistite i isecite na komade.
Sameljite i mašinicom za mlevenje paradajza i procedite u specijalnoj cedaljki.
Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte.
Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta.
Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 Celzijusa.
Vruć paradajz sipajte u vruće flaše.
Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač.
Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74