
Foto: Freepik
DOMAĆI SIR BOLJI OD KUPOVNOG Napravi se brzo i lako, a ukućani će stajati u redu za još
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
- 4 l punomasnog mleka
- 30 ml razblažene sirćetne kiseline
- prstohvat soli
Priprema
U velikoj šerpi zagrejte mleko, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Onda skinite sa vatre i sipajte sirće. Ostavite da odstoji 10 minuta. Obložite gazom mrežastu cediljku, pa stavite preko velike činije. Dodajte so u mleko pa procedite kroz pripremljenu cediljku. Pustite da se cedi sat vremena. Mleko treba da se odvoji na beli, čvrsti deo i žućkastu tečnost (surutku). Surutku bacite. Utapkajte sir u kuglu i sklonite gazu. Zatim umotajte u plastiku i čuvajte u frižideru. Ovako pripremljen sir trajaće oko nedelju dana.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PILEĆA SALATA: Savršena za fit liniju pred leto

ZDRAV I UKUSAN OBROK: Recept za punjene tikvice

PO BAKINOM RECEPTU: Brzi kolač sa višanjama

BEZ JAJA , JOGURTA I SIRA: Jedini recept za pravu srpsku proju

MALE TAJNE VELIKIH KUVARA: Kako da vam tost uvek ima ukus kao iz restorana
