
Foto: instagram/printscreen
DOMAĆI SLADOLED OD ČOKOLADE IZAZIVA EKSTAZU: Osvežavajući i idealan za vrućine
Uz samo nekoliko sastojaka i minimalno vremena, možete napraviti desert koji će oduševiti sve, od najmlađih do najstarijih
Leto nam i dalje donosi visoke temperature, a sa njima i želju za osvežavajućim poslasticama koje će nas rashladiti i pružiti nam trenutak uživanja. Čak i najveći ljubitelji raskošnih torti i kolača tokom letnjih vrućina često posežu za nečim lakšim i osvežavajućim. A šta može biti bolji izbor od domaćeg sladoleda? Ova poslastica ne samo da osvežava, već i pruža pregršt mogućnosti za kreativnost u kuhinji.
Ukoliko mislite da je pravljenje domaćeg sladoleda komplikovano i da zahteva posebnu opremu, imamo sjajnu vest za vas! Uz ovaj jednostavan recept, biće vam potreban samo električni mikser i nekoliko osnovnih sastojaka koje verovatno već imate kod kuće.
Za samo deset minuta pripreme, možete uživati u kremastom, bogatom čokoladnom sladoledu koji će oduševiti sve članove porodice i goste.
Leto je idealno vreme da se prepustite uživanju u domaćim poslasticama, a ovaj recept za čokoladni sladoled je savršen način da se rashladite i zadovoljite svoju potrebu za slatkim. Isprobajte ovaj recept već danas i uživajte u pravom letnjem osveženju!
TURSKI SUTLIJAŠ SA VANILOM: Gotov za nekoliko minuta a budi uspomene
1. Pre nego što započnete pripremu, obavezno ohladite pavlaku za šlag. Hladna pavlaka će omogućiti da dobijete savršeno kremast sladoled. 2. U veliku činiju stavite pavlaku, kondenzovano mleko, koje možete i sami lako da napravite za svega pet minuta, kakao i ekstrakt vanile. 3. Koristeći električni mikser, mešajte sastojke dok ne dobijete gustu i kremastu smesu. 4. Ako niste ljubitelj čokoladnog sladoleda, jednostavno izostavite kakao. Takođe, možete dodati komadiće čokolade, izlomljeni keks, voće ili orašaste plodove kako biste obogatili ukus. 5. Pripremljenu smesu sipajte u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač. Sladoled treba da se hladi najmanje pet sati kako bi postigao odgovarajuću gustinu i teksturu. 6. Nakon što se sladoled potpuno ohladi, spreman je za posluživanje. Izvadite ga iz zamrzivača i poslužite u kornetu, čaši ili sa omiljenim prelivima. Uživajte u ovoj domaćoj poslastici koja će vas osvežiti i zasladiti svaku letnju avanturu.Vreme pripreme:
Sastojci:
Priprema:
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

KREM ČORBA OD ŠPARGLI: Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu

RECEPT DANA: Princes krofne sa jagodama

DOMAĆI MEDENJACI: Bude nostalgiju na detinjstvo

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom
