Izvor: 24sedam
01.09.2024 u 17:01
0

DOMAĆI SLADOLED OD ČOKOLADE IZAZIVA EKSTAZU: Osvežavajući i idealan za vrućine

Uz samo nekoliko sastojaka i minimalno vremena, možete napraviti desert koji će oduševiti sve, od najmlađih do najstarijih

Leto nam i dalje donosi visoke temperature, a sa njima i želju za osvežavajućim poslasticama koje će nas rashladiti i pružiti nam trenutak uživanja. Čak i najveći ljubitelji raskošnih torti i kolača tokom letnjih vrućina često posežu za nečim lakšim i osvežavajućim. A šta može biti bolji izbor od domaćeg sladoleda? Ova poslastica ne samo da osvežava, već i pruža pregršt mogućnosti za kreativnost u kuhinji.

Ukoliko mislite da je pravljenje domaćeg sladoleda komplikovano i da zahteva posebnu opremu, imamo sjajnu vest za vas! Uz ovaj jednostavan recept, biće vam potreban samo električni mikser i nekoliko osnovnih sastojaka koje verovatno već imate kod kuće.

Za samo deset minuta pripreme, možete uživati u kremastom, bogatom čokoladnom sladoledu koji će oduševiti sve članove porodice i goste.

Leto je idealno vreme da se prepustite uživanju u domaćim poslasticama, a ovaj recept za čokoladni sladoled je savršen način da se rashladite i zadovoljite svoju potrebu za slatkim. Isprobajte ovaj recept već danas i uživajte u pravom letnjem osveženju!

TURSKI SUTLIJAŠ SA VANILOM: Gotov za nekoliko minuta a budi uspomene

Vreme pripreme:
  • 10 minuta +5 sati hlađenje
Sastojci:
  • 500 ml pavlake za šlag
  • 300 g kondenzovanog mleka
  • 30 g nezaslađenog kakaoa
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:

1. Pre nego što započnete pripremu, obavezno ohladite pavlaku za šlag. Hladna pavlaka će omogućiti da dobijete savršeno kremast sladoled.

2.  U veliku činiju stavite pavlaku, kondenzovano mleko, koje možete i sami lako da napravite za svega pet minuta, kakao i ekstrakt vanile.

3. Koristeći električni mikser, mešajte sastojke dok ne dobijete gustu i kremastu smesu.

4.  Ako niste ljubitelj čokoladnog sladoleda, jednostavno izostavite kakao. Takođe, možete dodati komadiće čokolade, izlomljeni keks, voće ili orašaste plodove kako biste obogatili ukus.

5. Pripremljenu smesu sipajte u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač. Sladoled treba da se hladi najmanje pet sati kako bi postigao odgovarajuću gustinu i teksturu.

6. Nakon što se sladoled potpuno ohladi, spreman je za posluživanje. Izvadite ga iz zamrzivača i poslužite u kornetu, čaši ili sa omiljenim prelivima.

Uživajte u ovoj domaćoj poslastici koja će vas osvežiti i zasladiti svaku letnju avanturu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar