Izvor: Happy BSC Portal
01.12.2023 u 19:29
0

FENOMENALNA KARAMEL TORTA: Orasi joj daju posebnu draž

Napravite ovu preukusnu poslasticu sa karamelom.

Odličan izbor za slavsku trpezu, vaši gosti će biti oduševljeni. Karamela fil i biskvit sa orasima prave savršen spoj koji osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno

5 jaja
8 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
3 kašike prezli
3 kašike mlake vode
1 prašak za pecivo

Za fil

500 g šećera
1 l mleka
10 kašika brašna
250 g margarina

Dodatno

50 g iseckanih oraha
100 g čokolade

Priprema

Priprema kore

Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda umutite od belanaca i 4 kašike šećera čvrst šne. Ulupajte žumanca sa ostatkom šećera pa dodajte vodu, orahe, brašno, prezle, prašak za pecivo i šne. Sve dobro sjedinite i sipajte u namašćen i brašnom posut kalup. Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se kora ohladi. Onda je presecite poprečno na dva dela.

GURMANSKA PLJESKAVICA: Sa lukom i slaninom, po kafanskom receptu

Priprema fila

Upržite šećer na jačoj temperaturi dok ne dobije crvenkastu boju. Onda smanjite temperaturu na najmanje, pa dodajte polovinu mleka. Dodajte brašno u ostatak mleka pa dobro razmutite i ulijte u šećer sa mlekom. Dobro mešajte sve dok se smesa lepo ne ujednači. Ostavite da se potpuno ohladi. Zatim penasto umutite margarin, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Koru stavite na tacnu i uokvirite obručem pa nanesite četvrtinu pripremljenog fila i poklopite drugom korom.

Od ostatka fila odvojite jednu četvrtinu i ostavite sa strane. Nanesite preostali fil preko kore, pa ostavite u frižider da se stegne. Pomešajte fil koji ste odvojili sa čokoladom istopljenom na pari i dodajte iseckane orahe. Sklonite obruč pa gotovu smesu nanesite preko cele torte.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter