GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE: Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
1. Previše mešate
Ne treba previše da mešate smesu da se ne bi razvio gluten i testo postalo elastično. Na taj način će palačinke da ispadnu gumene.
NAJBOLJI RECEPT ZA SLATKO OD GROŽĐA: Neprevaziđena zimnica koja je svima omiljena
2. Nemate strpljenja
Ostavite testo za palačinke da odstoji bar pola sata prekriveno, pre pripreme.
3. Hladan tiganj ili nedovoljno zagrejan
Ako dobro ne zagrejete tiganj, testo će da se razlije i upije ulje.
4. Okrećete palačinke pre vremena
Strpite se pre nego što okrenete palačinku sve dok sa donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. A prevrtanje radite posebno pažljivo ako pravite američke palačinke, da se ne bi ispuvale i izgubile „pufnastu“ teksturu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74