
Foto: Pixabay
HAVANA TORTA: Slatka harmonija lešnika i napolitanki
Napravite ovu neodoljivu poslasticu.
Lagana i slatka, odličan je predlog i za slavsku trpezu.
Potrebno
1 l mleka
500 ml slatke pavlake
450 g šećera
200 g napolitanki od lešnika
200 g lešnika
3 kesice želatina (30 g)
Priprema
Otopite šećer i sipajte na metalnu tacnu obloženu papirom za pečenje. Želatin stavite u 10 kašika mleka da nabubri. Mleko pomešajte sa šećerom (250g) i stavite da prokuva. Sklonite s vatre. U želatin dodajte 5 kašika vrelog mleka i promešajte, pa sipajte u šerpu s vrelim mlekom. Mikserom umutite da se želatin otopi pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Probajte kineske slane palačinke sa lukom
Smesa treba da bude malo gušća od jogurta. Posebno umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od želatina. Izlomite karmelizovan šećer, dodajte lešnike i napolitanke, pa ih sameljite (može i blenderom). Mlevene sastojke podelite na tri dela.
U kalup za tortu stavite foliju i pospite jedan deo mlevenih sastojaka. Preko stavite trećinu fila i tako naizmenično ređajte dok sve ne utrošite. Stavite u frižider preko noći. Skinite obruč kalupa i tortu nafilujte okolo i ukrasite ostatkom mlevenih sastojaka.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PRAVILNA NEGA LICA: Dermatolozi kažu da je peškir bitniji nego što mislite

PILETINA, SVINJETINA I GOVEDINA: Koliko dugo se marinira meso za savršen rezultat?

STARINSKI RECEPT: Ukusna čokoladna torta iz šerpe

DA ZASIJATE DO LETA: Trikovi da bez stresa i izgladnjivanja smršate

TAMAN SAVRŠENE: Trikovi za knedle koje su mekane a ne raspadaju se
