Izvor: Hapyy BSC Portal/Informer.rs
29.11.2023 u 20:50
0

POSLASTICA SA GRIZOM: Kolač koji se topi u ustima i pruža slatko zadovoljstvo

Jaja, šećer, brašno, griz, mleko i još nekoliko sastojaka biće dovoljno za ovaj sjajan kolač.

Kolač koji je toliko lagan i savršeno se topi u ustima, a koji možete uvek jesti, bilo da je leto ili zima, definitivno je tri leće.

Postoje razne varijante ove ukusne poslastice, a mi vam predstavljamo onu sa grizom.

Sastojci

Za koru

6 jaja
200 grama šećera
200 grama brašna
200 grama griza
1 kesica praška za pecivo

Za preliv

1 l mleka
500 ml slatke pavlake
150 g mleka u prahu

Za karamel

200 grama šećera
200 ml slatke pavlake
30 grama maslaca

Priprema

Umutiti 6 belanaca sa 200 grama šećera, dodavati jedno po jedno muteći 6 žumanca. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna. griza i praška za pecivo. Dobro izmešati i staviti u pleh prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Peći na 180 stepeni 25 do 30 minuta.

U posudu staviti mleko i slatku pavlaku da provri i dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom da nema grudvica. Koru ohladiti da bude meka izbockati štapićem za ražnjić i sipati vrelo mleko kutlačom i ostaviti da kora upije i ohladi se.

HAVANA TORTA: Slatka harmonija lešnika i napolitanki

U suvu posudu staviti 200 grama šećera, karamelisati u svetlo braon boju, dodati 200 ml slatke pavlake i na tihoj vatri kuvati mešajući žicom da se karamel istopi i na kraju dodati 30 gr maslaca. Preliti kolač, dobro ohladiti pa seći.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter