Izvor: Happy BSC Portal
29.11.2023 u 18:43
0

HAVANA TORTA: Slatka harmonija lešnika i napolitanki

Napravite ovu neodoljivu poslasticu.

Lagana i slatka, odličan je predlog i za slavsku trpezu.

Potrebno

1 l mleka
500 ml slatke pavlake
450 g šećera
200 g napolitanki od lešnika
200 g lešnika
3 kesice želatina (30 g)

Priprema

Otopite šećer i sipajte na metalnu tacnu obloženu papirom za pečenje. Želatin stavite u 10 kašika mleka da nabubri. Mleko pomešajte sa šećerom (250g) i stavite da prokuva. Sklonite s vatre. U želatin dodajte 5 kašika vrelog mleka i promešajte, pa sipajte u šerpu s vrelim mlekom. Mikserom umutite da se želatin otopi pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Probajte kineske slane palačinke sa lukom

Smesa treba da bude malo gušća od jogurta. Posebno umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od želatina. Izlomite karmelizovan šećer, dodajte lešnike i napolitanke, pa ih sameljite (može i blenderom). Mlevene sastojke podelite na tri dela.

U kalup za tortu stavite foliju i pospite jedan deo mlevenih sastojaka. Preko stavite trećinu fila i tako naizmenično ređajte dok sve ne utrošite. Stavite u frižider preko noći. Skinite obruč kalupa i tortu nafilujte okolo i ukrasite ostatkom mlevenih sastojaka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter