IZNENADITE GOSTE ZANIMLJIVIM RUČKOM: Bundevica punjena kobasicom i povrćem (RECEPT)
Ako želite da isprobate nešto drugačije, a ljubitelj ste bundeve, onda isprobajte ovaj recept. Priprema ne oduzima puno vremena, a za pečenje vam treba nekih sat vremena, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
3 manje bundeve (oko 2 kg svaka)
1/2 kg kobasice
1 kg pečurki
2 srednja luka
1 srednja zelena paprika
2 čena belog luka
4 šolje kuvanog pirinča dugog zrna
1 šolja narendanog parmezana
2 velika jaja
1/4 šolje svežeg peršuna
1 kašičica soli
1/2 kašičice sušene majčine dušice
Priprema
Zagrejte rernu na 230°C. Isecite manji krug oko svake stabljike bundeve. Uklonite vrhove očistite bundevu.
U velikom tiganju propržite kobasicu koju ste isekli na kolutove, iseckane pečurke, iseckan crni luk, iseckanu papriku i sitno seckan beli luk na umerenoj vatri 6-8 minuta. Sklonite sa vatre, pa dodajte skuvan pirinač, 3/4 šolje parmezana, umućena jaja, seckan peršun, so i majčinu dušicu.
Stavite bunedvu na pleh u napunite napravljenom smesom. Stavite vrhove bundeve i pecite 30 minuta. Zatim smanjite rernu na 180°C i pecite još nekih pola sata.
Nožem proverite da li je bundeva gotova (treba da bude mekana). Ako nije sačekajte dok ne omekša. Kada je gotova, skinite vrh bundeve i pospite preostalim parmezanom i služite.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74