
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE
JEDNOSTAVNO SE SPREMA: Brz i sočan kolač sa šljivama kakav su pravile naše bake
Sve sastojke sigurno već imate
Potrebno je:
– 300-400 ml mleka
– 3 jajeta
– malo soli
– 50 ml ulja
– šljive
PUNJENE PAPRIKE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Nema mesa, a ukus je odličan (RECEPT)
Priprema:
Umutite odvojeno belanca i žumanca pa ih pomešajte. Zatim dodajte mleko i malo soli, pa na kraju brašno.
Mešajte dok ne dobijete testo, nešto ređe nego za palačinke.
Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga uljem. Zatim ulijte testo. Šljive presecite na pola i stavite u sveže testo.
Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Ceo proces pripreme možete pogledati u videu koji sledi.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PILEĆA SALATA SA KINOOM: Obrok pun proteina koji će vas dugo držati sitim

BRZA PRIPREMA I JEDNOSTAVNIH SASTOJCI: Recept za najukusnije čokoladne mafine

POTAŽ OD BUNDEVE: Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu

SVETA BILJKA: Bosiljak – lekovit i božanski moćan začin

ZALOGAJI KOJI SE PAMTE: Pão de queijo – brazilski hleb sa sirom

1 thoughts on “JEDNOSTAVNO SE SPREMA: Brz i sočan kolač sa šljivama kakav su pravile naše bake”
Kada iskopiram recept napišem obavezno čiji je recept , recimo hepijev recept za to i to ili Informerov recept ili Sitijev recept za to i to , Dnaasov recept , da znam kome ću sve po spsiku ako ne uspe , moram reći da je Informer imao dobre recepete i gde su oni, sada ih ima vidljivih samo na pet strana u početku kada su poćeli da ih objavljuju imali su baš dobre recepte , a i novina Danas nema loše recepte ako nisu veganski ja te veganske ne volim jer treba da tražim namirnice te ovakve te onakve ali za vegane su dobri .
Moram reći svima da sam pronašla konačno radnju koja je nekada kod nas na Trgu u malim drvenim Novogodišnjim kućicama okićenim Novogodišnjim ukrasima samo te jedne godine prodavana Štrudle sa makom od tada a to je bilo davno više se nisu pojavili u Beogradu sa svojim štrudlama , tražila sam ih i tražila po internetu , i konačno posle toliko godina u jednom tekstu o Novom Sadu koji je opisivao šta to Novi Sad ima lepo sam ih pronašla , te Štrudle su bile ekstra fantastičnog kvaliteta , tvrdim da nigde nema boljih u regionu ne samo u Srbiji , poslastičarnica se zove Krancla, lep naziv poslastičarnice i kada idete u Novi Sad Sokolom obavezno je posetiti i kupiti za zamrzivač makar kilogram njihovih štrduli . Ja još nisma išla vozom, trebalo je to oskoristiti letos ali nisam a sada opet ta prokleta korona kada se čovek ipak mora pripaziti pa ću ako Bog da iduće godine obavezno , prva destinacija će biti Krancla, pa Najlon pijaca, ne obrnuto da štrudle ne stoje i ne poremete se u obliku , pa Muzej pa kapučino na nekom lepom mestu pa nazad .