Izvor: Trpeza.alo.rs
17.09.2023 u 22:40
1

JEDNOSTAVNO SE SPREMA: Brz i sočan kolač sa šljivama kakav su pravile naše bake

Sve sastojke sigurno već imate

Potrebno je:

– 300-400 ml mleka
– 3 jajeta
– malo soli
– 50 ml ulja
– šljive

PUNJENE PAPRIKE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Nema mesa, a ukus je odličan (RECEPT)

Priprema:

Umutite odvojeno belanca i žumanca pa ih pomešajte. Zatim dodajte mleko i malo soli, pa na kraju brašno.

Mešajte dok ne dobijete testo, nešto ređe nego za palačinke.

Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga uljem. Zatim ulijte testo. Šljive presecite na pola i stavite u sveže testo.

Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Ceo proces pripreme možete pogledati u videu koji sledi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JEDNOSTAVNO SE SPREMA: Brz i sočan kolač sa šljivama kakav su pravile naše bake”

  1. Kada iskopiram recept napišem obavezno čiji je recept , recimo hepijev recept za to i to ili Informerov recept ili Sitijev recept za to i to , Dnaasov recept , da znam kome ću sve po spsiku ako ne uspe , moram reći da je Informer imao dobre recepete i gde su oni, sada ih ima vidljivih samo na pet strana u početku kada su poćeli da ih objavljuju imali su baš dobre recepte , a i novina Danas nema loše recepte ako nisu veganski ja te veganske ne volim jer treba da tražim namirnice te ovakve te onakve ali za vegane su dobri .
    Moram reći svima da sam pronašla konačno radnju koja je nekada kod nas na Trgu u malim drvenim Novogodišnjim kućicama okićenim Novogodišnjim ukrasima samo te jedne godine prodavana Štrudle sa makom od tada a to je bilo davno više se nisu pojavili u Beogradu sa svojim štrudlama , tražila sam ih i tražila po internetu , i konačno posle toliko godina u jednom tekstu o Novom Sadu koji je opisivao šta to Novi Sad ima lepo sam ih pronašla , te Štrudle su bile ekstra fantastičnog kvaliteta , tvrdim da nigde nema boljih u regionu ne samo u Srbiji , poslastičarnica se zove Krancla, lep naziv poslastičarnice i kada idete u Novi Sad Sokolom obavezno je posetiti i kupiti za zamrzivač makar kilogram njihovih štrduli . Ja još nisma išla vozom, trebalo je to oskoristiti letos ali nisam a sada opet ta prokleta korona kada se čovek ipak mora pripaziti pa ću ako Bog da iduće godine obavezno , prva destinacija će biti Krancla, pa Najlon pijaca, ne obrnuto da štrudle ne stoje i ne poremete se u obliku , pa Muzej pa kapučino na nekom lepom mestu pa nazad .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter