KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA: Aromatično jelo za prave gurmane!
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole meso.
Potrebno je:
- 4 veće krmenadle
- 2 veća crna luka
- 2 čena belog luka
- 1 šolja piva
- 1 šolja pilećeg bujona
- 3 kašike brašna
- 2 kašike maslaca
- so i biber po ukusu
ŠPAGETE KARBONARA: Po receptu Suzane Jovanović za najukusnije jelo!
Priprema:
Ugrejte dublji tiganj ili šerpu na srednje jakoj vatri. Dodajte maslac i pustite da se otopi. Posolite i pobiberite krmenadle, pa ih pržite sa svake strane dok ne postanu lepo zlatnosmeđe. Sklonite krmenadle iz tiganja i stavite ih na stranu. U istu šerpu dodajte iseckani crni i beli luk. Pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte brašno i promešajte dobro da biste napravili svetlu zapršku. Polako dodajte pivo i pileći bujon, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Pustite da sos proključa. Vratite krmenadle u sos, smanjite vatru na nisku i pokrijte tiganj. Kuvajte oko 30-40 minuta ili dok ne postanu mekane i sočne.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74